Oppsigelsa til Vegar L. Nesset blir behandlet som en varslingssak. Allerede i dag, tirsdag, har en arbeidspsykolog samtaler med ansatte i kulturenheten i Hemne.

- Lov å snakke sammen

Rådmann Torger Aarvaag er helt klar på at oppsigelsa til Vegar L. Nesset er en varslingssak som blir tatt på ramme alvor i Hemne kommune.

- Oppsigelsa kom en fredag (2. juni, red.anm.). Ettersom kommuneledelsen var litt spredt på forskjellige steder, ble vi ikke helt klar over innholdet i den før den påfølgende mandagen, sier Aarvaag.

Som rådmann ser han svært alvorlig på at en medarbeider sier opp jobben med begrunnelse i konfliktfylte arbeidsforhold, og at han mener seg mobbet på jobb av ledelsen.

Rådmannen er også helt klar på at saken blir løftet bort fra kulturenhetsleder Reidar Klungervik sitt bord, da han er nevnt som en årsak til arbeidskonflikten.

- Leder for kulturenheten skal ikke behandle saken. Men det er riktig at leder for kulturenheten og Nesset hadde et møte siste onsdag. Det er lov å snakke sammen. Om det er rett eller galt, så tar jeg det på min kappe, sier Aarvaag.

Rutinene til kommunen er derimot klare, og de tilsier at saken skal løftes ut av enheten det gjelder.

Ekstern bistand

Hva vil du som rådmann foreta deg i denne saken når det gjelder årsaken som blir gitt for oppsigelsa?

- Vi bruker ekstern bistand. En arbeidspsykolog gjennom Hemne felles bedriftshelsetjeneste er kontaktet for å foreta en kartlegging der vi går ut med en invitasjon til samtlige ansatte.

I hvilken grad var du kjent med konfliktforholda i kulturskolen?

- Det var kjent da Reidar Klungervik begynte i jobben. Det har vært jobbet med dette siden, og Klungervik har jevnlig oppdatert meg omkring dette, sier Aarvaag som ikke var ukjent med at det fortsatt var ting de strevde med innad blant de ansatte i kulturskolen .

Aarvaag viser til at det blant annet har vært gjennomført medarbeidersamtaler og ansatteundersøkelser hvor det ikke var klare indikasjoner på at det var store problemer.

- Men vi vet jo ikke med sikkerhet hvor mange som svarer på slike undersøkelser og hvordan de svarer, sier han.

Samtaler med arbeidspsykolog

Det er ikke første gang Hemne-rådmannen håndterer denne type saker.

- Slik er verden. Det skjer. Vi vet at en leder sitter utsatt til, når medarbeidere blir sinte eller føler seg urettferdige behandlet. Det er noe vi må leve med, men jeg vil på ingen måte bagatellisere denne saken, sier han.

Arbeidspsykologen som skal ivareta varslingssaken, vil nå foreta en nøktern kartlegging av konkrete påstander som er framsatt.

- Vi må få fram fakta, så sant det er mulig. Det krever en undersøkende og nøktern innfallsvinkel der faktiske forhold blir undersøkt, for så å trekke konklusjonene etterpå, sier Aarvaag.

Det er satt opp en plan for samtaler, og ifølge Aarvaag har arbeidspsykologen de første samtalene med ansatte allerede i dag, tirsdag.

Rapport denne uka

Aarvaag sier at arbeidspsykologen vil bruke så lang tid som er nødvendig, men han håper det vil foreligge en foreløpig rapport allerede denne uka.

- Slike saker alltid fryktelig utrivelig, og vi skulle gjerne vært de foruten. Men vi må holde hodet kaldt. Mobbing er ulovlig, og alle ansatte skal ha skikkelig behandling, sier Aarvaag og understreker at det alltid vil være en mulighet for Vegar L. Nesset å komme tilbake i jobb i Hemne kulturskole.

- Hvis han trekker oppsigelsa, setter vi ikke kroken på døra, sier rådmann Torger Aarvaag og presiserer at alle som er impliserte i saken har det vondt.

Han føyer til at det foreløpig ikke er kommet flere varslinger enn oppsigelsa til Vegar L. Nesset.

Ordfører Odd Jarle Svanem avventer orientering fra rådmannen i oppsigelsessaken ved Hemne kulturskole. Foto: Arkiv

Avventer orientering

Ordfører Odd Jarle Svanem er svært ordknapp i forhold til at en ansatt har sagt opp jobben på grunn av konfliktfylte arbeidsforhold i Hemne kulturkommune.

– Dette er en intern sak for kommunen, sier han.

To sider av en sak

Foreløpig ser han ingen grunn til å ta dette opp på politisk nivå, bortsett fra at han vil be rådmannen om en redegjørelse i saken som han anser som en varslsingssak.

- Det er naturlig at formannskapet får ei orientering, sier Svanem som ikke var kjent med problemene i kulturskolen før oppsigelsa fra Vegar L. Nesset forelå.

Han ser det som naturlig at det både er, og blir gjennomført medarbeidersamtaler, og ser det for øvrig som en internsak der han som ordfører forholder seg til rådmann.

- En sak har alltid to sider. Politikerne forholder seg til en person, og det er rådmannen, slår Svanem fast uten øvrige kommentarer til at en ansatt går til det drastiske skrittet og sier opp jobben med begrunnelse i konfliktfylte arbeidsforhold gjennom lang tid.

Vegar Leirvik Nesset sa opp jobben som lærer i Hemne kulturskole på grunn av mobbing av ledelse i kulturskolen og kulturenheten. Foto: ARKIV