Gunn-Hilde Opsal, hovedtillitsvalgt i Delta, etterlyser mer åpenhet når ansatte føler på ting i arbeidssituasjonen. – Det er helt uakseptabelt at folk føler seg mobbet på jobb, sier hun.

- Dette er trist

Som tillitsvalgt for Vegar L. Nesset, som sa opp jobben som lærer i Hemne kulturskole på grunn av «arbeidsrelaterte konfliktforhold og mobbing fra ledere av kulturenheten og kulturskolen», ønsker hun ikke å kommentere den konkrete saken.

- Det er trist at folk sier opp jobben, uansett årsak. Og det er helt uakseptabelt at folk føler seg mobbet, både hjemme og på jobb. Det skal ikke folk oppleve, og det er svært viktig at folk sier ifra hvis de går rundt med slike følelser, sier Opsal som deltok må møtet forrige onsdag sammen med Vegar L. Nesset, leder for kulturenheten og kulturskolerektor.

Kjent med konfliktene

Opsal bekrefter at hun har vært kjent med at det har vært utfordringer i arbeidsmiljøet i kulturskolen i Hemne, og at hun har vært involvert som tillitsvalgt. Det toppet seg i forrige uke da Vegar L. Nesset, som har 100 prosent stilling i kulturskolen, sa opp jobben på grunn av konflikter i arbeidsmiljøet.

- Det er kjempeviktig at det ikke legges lokk på disse konfliktene nå, og at det blir grepet fatt i, sier Opsal som er glad for at det er startet en prosess der hun håper at alle blir ivaretatt, ikke minst Vegar L. Nesset.

Håper på en veg tilbake

Opsal mener at åpenhet blir alfa omega i denne prosessen der alle må være åpne og ærlige. Hun tror derimot ikke at alle er like sterkt berørt.

Hva kunne vært gjort for å unngå at en ansatt sier opp jobben på grunn av konflikter på jobb?

- Det er veldig viktig å si fra når folk føler må noe. Vi må bli flinkere til å sette ord på ting når det er noe vi kjenner på. Ingen, absolutt ingen, skal føle seg mobbet, sier Opsal som etter mange år som tillitsvalgt ikke har opplevd at folk har sagt opp jobben og oppgitt mobbing som årsak, før nå.

- Jeg håper vi finner en måte å løse dette på. Ikke minst av hensyn til Vegar. Jeg håper også at det er en løsning som åpner for at Vegar kan komme tilbake som lærer i kulturskolen, sier Gunn-Hilde Opsal som framhever Nesset som en svært dyktig lærer som er svært godt likt av elevene.