- Heldigvis ble ingen skadet, sier Torbjørn Lefstad, direktør ved Orkla industrimuseum.

Kollisjon mellom tog og bil

Toget på Thamshavnbanen var i trafikk da ulykka skjedde tirsdag kveld klokka 18.30 ved jernbaneovergangen i Fannrem sentrum.

- Det var en chartertur. Det var 12 passasjerer om ombord og to ansatte. Ingen av dem ble skadet, sier Lefstad.

En minibuss ble bestilt til passasjerene sånn at de ble fraktet videre ned til Bårdshaug stasjon på Evjen.

- Hva tenker du om det som skjedde?

- Toget hadde lav fart. Vi har hatt fokus på uønskede hendelser i det siste. Det har vært noen nestenulykker mellom tog og biler siden sesongen startet på Thamshavnbanen. Ofte er det bilene som ikke ser lyssignalene, sier han.

Flere nestenulykker mellom tog og biler

Senest onsdag 6. juni var en lokal politipatrulje (Charlie30) med om bord på Thamshavnbanen Etter flere uønskede hendelser der biler, og ved ett tilfelle en buss, har brutt vikeplikten for toget, ble det oppfordret om at alle tar hensyn og er oppmerksom på lys og lydsignal ved kryssing av planoverganger.

Toget kjører i hastigheter mellom 20 og 30 km/t og skal være greit å få øye på ved kryssing. I tillegg bruker de lyd for å varsle at de kommer. Dette hjalp likevel ikke tirsdag kveld, da det ble kollisjon med en bil.

- Hadde unngått kollisjon hvis vi hadde gitt gass

- Er det andre tiltak dere bør gjøre for å unngå slike hendelser?

- Vi snakker jo om bom ved de mest trafikerte overgangene. Men det er ikke bare å sette opp det, da må kommunen og andr eparter også involveres, sier han.

Sporet av med to skoleklasser om bord

- Blir slike hendelser rapportert noe sted?

- Ja, de blir rutinemessig rapportert til havarikommisjonen og Statens jernbanetilsyn, svarer Lefstad.

Toget kjørte tirsdag kveld tilbake til Løkken.

PS! Reglene ved jernbaneoverganger er som følger: Der det er trafikklys gjelder de på samme måte som et ordinært veikryss og ved en kontroll vil politiet reagere skriftlig på brudd på vikeplikten.