Mandag drev sju ildsjeler med skogsrydding på det nye skistadionet i Rindal som ligger ved Igltjønna. Ikke overraskende, var Harald Solvik en av de syv ildsjelene. Det var klokken 14 at politiet på Twitter meldte om at en traktor hadde veltet og at en mann var alvorlig skadet. En traktor hadde begynt å trille og Solvik havnet under traktoren. Mandag klokken 18.45 kom meldingen om at han hadde omkommet av skadene fikk. Harald Solvik ble 70 år. Idrettslaget og bygda er i sorg etter den tragiske hendelsen.

- Harald har betydd noe helt enormt for Rindal IL. Han har sittet i styret i 25 år og er æresmedlem i klubben. De siste 20 årene har han vært leder i turstiavdelingen og sørget for at en rekke stier er merket i kommunen. Han var en aktiv fotballspiller og langrennsløper og har senere hatt en rekke verv innenfor de to idrettene. Han hadde en utrolig oversikt over alt som skjedde og var en ildsjel av de sjeldne. Jeg vet ikke hvor mange timer han har langt ned, men det er snakk om mange tusen, sier leder i Rindal IL Oddbjørn Heggem.

- Bestandig optimist

Solvik har en innholdsrik karriere bak seg både som aktiv og som trener. På 80-tallet var han var han rekruttrener for damelandslaget i langrenn. Han har også hatt en rekke stillinger og verv i Sør-Trøndelag skikrets og var med på å starte Trøndersk Skilaug hvor han var generalsekretær.

- Spesielt i fotball og langrenn har han vært uvurderlig for oss i Rindal IL. Harald var en sprek og utrolig dyktig person. Han var bestandig optimist. Uansett hvor dårlig værmeldingene var foran et skirenn så var han optimistisk. Det skulle gjennomføres og det ble det også. Det er utrolig trist det som har skjedd. Alle kjenner alle her, så det blir veldig nært, sier lederen i idrettslaget.

Mistet en rindalspatriot

Ordfører Ola T. Heggem kjente Harald Solvik godt og var blant annet med på å starte Trøndersk Skilaug sammen med han.

- Lokalsamfunnet har mistet en rindalspatriot. Han har stått på som yrkesaktiv og som frivillig i utallige år. Som rindalinger flest vaks Harald opp med ski og fotball. Der har han vært en primus motor i mange år. Først som aktiv og senere som frivillig. Vi mister en stor drivkraft med Harald, sier ordføreren.

Administrator og utfører

Rindalsordføreren mener Solvik hadde noe helt spesielt innenfor frivilligheten. Ikke bare var han med å utførte det frivillige arbeidet, men han var også den som oftest administrerte det.

- Det var han som ofte han som tok initiativet til å begynne med prosjekter. Han administrerte det og var med på å utføre det også. Ofte er det slik at noen administrerer, mens andre utfører, men Harald gjorde begge deler. Han hadde en utrolig drivkraft, beskriver ordføreren.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Leder i Rindal IL, Oddbjørn Heggem, sier at Harald var en ildsjel av de sjeldne og vil bli dypt savnet. Foto: Arkiv