- Det var sinne og frustrasjon blant foreldrene, sier Mildrid W. Gimseng, leder i Skaun ballklubb.

Torsdag kveld er fast kampdag for yngre fotballspillere i klubben. Da går det kamper på løpende bånd på grasbanen ved samfunnshuset i Skaun. Flere hundre foreldre skal parkere, og i årtier har dette hovedsaklig skjedd på parkeringsplassen til Skaun samfunnshus.

- Vi har i lang tid hatt en overenskomst med samfunnshuset om at ballklubben og samfunnshuset gruser opp plassen annet hvert år. Vi trodde dette var i orden, sier Gimseng.

Det går mot løsning i parkeringsstriden

Men det gjorde tydeligvis ikke samfunnshuset: For da foreldrene ankom sist torsdag, var parkeringsplassen gjerdet inn. I åpningen stod to vakter ikledd gule vester og krevde 50 kroner per bil.

Ifølge Gimseng var ikke ballklubben varslet om dette på forhånd. Da hun fikk melding om innkrevinga, dro hun umiddelbart til stadion og overtok dirigeringa. Bilene ble da geleidet ned mot banen og på andre steder der de kunne stå gratis.

Det var en del foreldre som rakk å betale, men de fikk tilbud om å få igjen pengene i kiosken til ballklubben.

- Foreldre skal betale aktivitetsavgift, ikke parkeringsavgift på hjemmekamper, sier Gimseng.

Saken fikk imidlertid en god løsning. Etter nærmere 20 minutter kom styreleder i Skaun samfunnshus, Torunn Jacobsen, til stadionanlegget.

- Vi to har alltid hatt et godt samarbeid, og vi fant en løsning. Innkrevinga opphørte og gjerdene ble etter hvert fjernet, sier Gimseng.

Skaun ballklubb overtar nå vedlikeholdsansvaret for parkeringsplassen fra 1. mai til 1. oktober hvert år. Det innebærer grusing og slådding. Avtalen må vedtas av årsmøtet i samfunnshuset førstkommende tirsdag. Den er ikke gjeldende før det er gjort, poengterer Gimseng.

Privat fest i samfunnshuset stoppet av politiet

- Vi ønsker aktivitet i øvre Skaun, og vi ønsker at samfunnshuset skal bestå. Men at de krevde parkeringsavgift, kom som en bombe. Nå har vi fått ordnet opp i saken, og det vil ikke skje igjen, sier hun.

- Men i og med at du og Jacobsen har et godt samarbeid, hvorfor var ikke du varslet om dette stuntet?

- Det vet jeg ikke, svarer ballklubblederen.

ST har gjentatte ganger i dag (fredag) forsøkt å komme i kontakt med styreleder i Skaun samfunnshus, Torunn Jacobsen, for en kommentar uten å lykkes. Også nestleder i styret, Georg Fiskvik, er kontaktet uten hell.

Foto: Anders Aa. Morken
Skaun ballklubb dirigerte etter hvert bilene ned mot banen, der det var gratis å stå. Foto: Privat