Hemne

På et bord midt i anleggsområdet for den nye storhallen i Ånesøyan i Hemne, ble sponsorkontrakten med Lian Trevarefabrikk AS inngått torsdag.

— Lian blir hovedsponsor for det som omhandler friidrett i hallen. Dermed får løpebanen rundt fotballbanen navnet Lian-banen, sier Erik Snekvik i prosjektgruppa for hallen.

— Hva inneholder kontrakten?

— Partene er enige om at vi ikke går ut med beløp, men jeg kan si så mye som at det er betydelig. Dette er en av de viktigste sponsorkontraktene vi har inngått, sier Snekvik.

Dansk velsignelse

Daglig leder Lars Ole Hageskal var til stede da kontrakten ble signert torsdag.

— Lian er en av de store arbeidsgiverne i Hemne, og mange av våre 110 ansatte har barn som deltar på fritidsaktiviteter. Derfor har vi også et samfunnsansvar, og ønsker å bidra til å gjøre bygda attraktiv. Dette handler videre om omdømme og renomme, og dette prosjektet er noe vi identifiserer oss med på en positiv måte. Derfor er vi med som sponsor, sier Hageskal.

Danskeide Lian Trevarefabrikk har også fått klarsignal til støtten fra «høyeste hold».

— Dovista, selskapet som eier Lian, har vært positive og forstår viktigheten av en slik hall, sier Hageskal.

Friidrett vil vokse

KILs friidrettsavdeling vil få en ny hverdag når hallen står ferdig, etter planen rundt årsskiftet.

— Helt klart. Vi har nesten ikke hatt anlegg, annet enn en dårlig løpebane rundt den gamle gressbanen i Ånesøyan. Den kunne være ok hvis det var godvær. Nå kommer vi plutselig innendørs med både treninger og konkurranser, og det blir en helt ny verden, sier Ole Arnold Sødal, leder i KIL friidrett.

Avdelinga har ca. 150 medlemmer, og av disse er ca. 80 aktive på ulike nivå.

— Målet er å vokse og få med flere aktive, noe vi også har jobbet mye med de siste åra, sier Sødal, og karakteriserer samboerskapet med KIL/Hemne slik.

— Et kult samarbeid!

23 meter høy

Sodvinhallen, oppkalt etter hovedsponsoren, har en prislapp på 55 millioner pluss moms. I finansieringsplanen er det budsjettert med 15 millioner kroner i sponsormidler. Nå når kontrakten med Lian er undertegnet, er denne potten kommet opp i 12,5 millioner.

— Jeg har en meget god magefølelse for at vi kommer helt i mål. Det er flere sponsorer på gang som vi ennå ikke har skrevet under avtale med. Samtidig vet vi at det ofte er den siste millionen som er vanskeligst å få på plass, men jeg er optimist, sier Erik Snekvik.

Hallen vil inneholde en fullskala fotballbane og en nesten fullskala løpebane (340 meter) og tilhørende anlegg for friidrett. Den blir Norges største i sitt slag. Den bygges sammen med det nye garderobeanlegget i tilknytning til klubbhuset med en brannsikker glasstunnel. Hallen får en makshøyde på 23 meter.

Arbeidet i rute

Erik Snekvik har store mål for hallen.

— Her skal det være plass for alle, og skal i vinterhalvåret bli møteplass nummer én i Hemne. Dette blir helt topp hele året også rundt hallen med tanke på alle de tilhørende anleggene som er bygd og skal bygges. Hit kan du komme enten du driver med en aktivitet eller bare vil spise vafler, sier han.

Arbeidet er også i rute i forhold til framdriftsplanen. Støping av grunnmur er nå ferdig på den ene langsiden.

Det er formelt selskapet Ånesøyan Storhall AS som eier Sodvinhallen. KIL/Hemne og KILs friidrettsavdeling eier selskapet. Tomta har de kjøpt av Hemne kommune for ei krone.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Det obligarotiske håndtrykket etter inngått avtale. Foto: John M. Myrhaug