Det ble en strålende helg for KIL/Hemnes damelag. Byåsens andrelag var forventet å bli lett match og det ble det også. Målene rant i Ånesøyan lørdag og KIL/Hemne ga seg ikke før det sto 9–0 på resultattavlen. På søndag gikk Fortuna på sesongens første tap da Trondheims-Ørn 2 ble for sterke. Dermed er KIL/Hemne for alvor med i opprykkskampen.

- Vi hadde et lite håp om at Trondheims-Ørn kanskje kunne ta poeng mot Fortuna. Så det var veldig bra for oss at de klarte å slå dem. Det blir spennende fremover, sier KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæter.

Smevoll x 4

KIL/Hemne kjørte på fra start mot bunnlaget Byåsen og tok tidlig ledelsen ved Mari Smevoll. Trine Strønstad doblet til 2–0 etter et kvarter før Mathilde Dahl Sørhaug sørget for 3–0 til pause. Etter pausen begynte målene å renne inn. Smevoll noterte seg for ytterligere tre mål, mens innbytter Sandra Johansen scoret to og Line Hoel Fossmo sørget for at det til slutt ble hele 9–0 på Hemne Sparebank Arena.

- Det var forventet at vi skulle vinne denne kampen, men det var viktig for oss at vi gjorde det skikkelig. Topplagene har slått Byåsen med mange mål og vi følte at vi også måtte gjøre det for å ta igjen litt på målforskjellen. Nå er vi ikke så langt bak, så det ser bra ut, sier Bjerksæter.

KIL/Hemne har bare sluppet inn fire mål på sine syv første kamper. Laget har en kamp mindre spilt enn Molde og Fortuna som ligger foran på tabellen.

Toppoppgjør

Kommende helg er det duket for et realt toppoppgjør når damene fra Hemne reiser til Molde får å møte serielederen. Med seier der vil KIL/Hemne ligge meget godt an når lagene tar sommerferie.

Det blir en veldig viktig kamp borte mot Molde neste helg. Vinner vi der, så har vi et lite overtak, men taper vi så kommer vi litt bakpå. Det er nesten like viktig å ta poeng fra Molde enn at vi tar poeng selv. Vi har spilt mange bortekamper og skal ha en litt enklere høst med mange hjemmekamper mot de beste lagene, sier Bjerksæter.

Ny OIF-seier

Seier ble det også for Orkangers damelag som tok imot Sunndal på Orkla Maskin Arena. Orkanger kom fra 1-0-seier mot Nardo sist helg og fulgte opp med nok en sterk seier i helga. Hanne Sommervold Pedersen sendte OIF i føringen tidlig i kampen og Ingrid Stuen sørget for at laget kunne gå til pause med 2-0-ledelse. Det ble litt spenning da Sunndal reduserte tidlig i andre omgang, men Pedersen noterte seg for sin andre scoring i kampen helt på tampen og sørget for en viktig 3-1-seier.

Dermed er Orkanger opp på 6. plass og har fått en god luke ned til nedrykksstreken på seks poeng.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Orkanger tok sin andre strake seier da de slo Sunndal 3-1 på Orkla maskin Arena lørdag. Foto: Øyvind Brostrøm