Fotball

Orkla skulle reise seg etter en meget svak hjemmekamp mot Kolstad sist helg, men fikk det blytungt da Tillerbyen var motstander i helga. Planen var at Orkla skulle fremstå litt mer kyniske i denne bortekampen, men den muligheten ble de fratatt da Tillerbyen tok ledelsen etter bare to minutter.

— Rar fotballkamp

Orkla kom på hælene fra start av og fikk en i trynet tidlig i kampen. Orkla hadde en god periode i starten av første omgang, men klarte ikke å få ballen i mål. Derimot var det hjemmelaget som doblet ledelsen litt over halvveis i omgangen.

— Det ble en litt rar fotballkamp for vi kommer i grunnen godt i gang, men vi blir straffet i perioder hvor vi er gode. Hver gang de er rundt vår 16-meter blir det skummelt. Det virker som vi er litt på etterskudd. Når vi går til pause blir vi enige om å fortsette som vi har gjort for vi har tro på at vi kunne vinne den fotballkampen, sier Orklas trener, Stig Kammen.

Skadeutsatt

Orkla starter også andre omgangen bra og har et skudd i metallet, men noen minutter senere får Tillerbyen straffe og scorer til 3–0 og da var mye gjort. Abdikani Mohammed reduserer til 3–1 med et drøyt kvarter igjen, men det er Tillerbyen som øker til 4-1.

— Det er tungt med enda et tap. Vi har noen tunge fravær i Johnsen, Gjersvoll og Emil Lynum. Det er noen viktige bærebjelker som er ute. Vi får telle opp i løpet av uken å se hvem som er klare, sier Kammen.

Erik Johnsen er mest sannsynlig tilbake før den siste vårkampen mot Ottestad neste helg, mens det er usikkert om Steinar Gjersvoll og Emil Lynum er klare.

Møter tabelljumbo

Orkla ligger nå på 12. plass og i den siste kampen før ferien er det tabelljumbo Ottestad som er motstander. Ottestad har tatt syv poeng så langt mot Orklas ni poeng. Det er med andre ord en kamp Orkla helst bør vinne.

— Vi har satt oss selv i en slik situasjon der presset for å vinne blir større for hver kamp vi taper. Vi må ned til Ottestad å angripe den kampen. Vi må opp og frem og score mål. Etter den kampen får guttene en god ferie. Det er mange slitne bein etter en tøff vårsesong, sier Kammen.

Meget jevnt

Årets avdelingen ble som forventet meget jevn. Selv om Orkla ligger på 12. plass, er det faktisk ikke mer enn elleve poeng opp til Byåsen TF som topper serien marginalt med sine 20 poeng. Det skal ikke mye til å klatre på tabellen.

— Vinner du to kamper på rad så er du plutselig midt på tabellen igjen, men ut fra egne forventninger burde vi vært høyere på tabellen. Det har vært skuffende så langt, sier Kammen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255