Hemne

Det sier Lillian Strand Kårøy, driver av Vinjefjordskroa Restaurant, som har tilhold i lokalene etter Coop-butikken som ble nedlagt i 2009.

I de samme lokalene er det også pub, og Fjord Bryggeri flytter også bryggeriet fra Haukvika hit. Det fulle og hele navnet på stedet blir derfor Vinefjordskroa Restaurant, Pub og Bryggeri.

Det er Roar Haukvik og Åge William Tølche som står bak bryggeriet.

Bryggerisamarbeid

Serveringsstedet åpnet søndag 10. juni.

— Vi hadde en bra åpningsdag, mandagen var som forventet ganske rolig, men ellers vil jeg si vi har hatt en bra åpning. Jeg tror nok at i hvert fall alle på som bor på Vinjeøra vet at vi har åpnet restaurant her, sier Lillian Strand Kårøy.

Et blikk på menyen på veggen, forteller oss at her er det pizza og tradisjonelle burgerretter. Men den tidløse retten karbonade med egg – alltid et sikkerstikk – finner vi også. Ellers er det kaker og brødvarer å få kjøpt, og med det tette samarbeidet de har med det lokale bryggeriet også flere varianter av Fjord-øl.

Kårøyan på bestilling

Etableringen skjer mindre enn én måned etter åpninga av Grønset Spiseri, 4–5 kilometer lenger vest i Vinjefjorden. Vinjeøra har på svært kort tid plutselig fått to serveringssteder.

— Blir dere konkurrenter, Kårøy?

— Litt konkurranse blir det nok, men vi har jo forskjellige konsept. Det vi vil ha som felles utfordring er å få stoppet trafikken på E39 og få de veifarende inn i restaurantene våre. Det er nok E39 som er det store kundegrunnlaget, sier Kårøy, som også driver Kårøyan Fjellgard.

— Men der tar vi nå kun imot grupper på bestilling, sier hun.

Har trua

Foreløpig er hun eneste ansatt – skjønt – de aller første dagene har fortont seg mer som en familiedugnad.

— Det er nok ikke tatt ut feite lønninger så langt, sier hun med et smil.

— Flere har forsøkt å drive serveringssted på Vinjeøra tidligere også. Har du tro på å få det til nå?

— Det som tidligere het Kafé E39 lå i andre lokaler, og det er forskjell fra våre lokaler. Vi ligger tett inntil europaveien, med stor parkeringsplass, WC og tømmestasjon for bobil. Jeg har tro på kombinasjonen lokale kunder og de som kjører E39 gjennom Vinjeøra, sier Lillian Strand Kårøy.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300