— Festivalen ble klekket ut på hytta til Gunnar. Vi var godt «på'n», ler Odd Jan Haug.

Haug spiller saksofon i Dænsebændet, og er naturlig nok opptatt av arrangement som dansefestivaler. Under en fuktig aften på Gunnar Sørløkks hytte la de to en plan som skulle vise seg å bli en suksess.

— Gunnar og jeg snakka om at det ikke fantes dansefestivaler nord om Sel. Gunnar, med sitt kloke hode, sa med en gang at «det skal vi ordne», sier Haug.

Konferansier i åtte år

Men Sørløkk stilte to betingelser.

— Jeg satte som krav at Odd Jan skulle være konferansier, sier Sørløkk.

Haug innrømmer at han i utgangspunktet ikke er så veldig glad i å snakke i mikrofonen, men han gikk med på betingelsen. Nå har han vært konferansier, i åtte år.

– Den andre betingelsen var at Haug skulle spille saksofon med alle bandene som opptrådte på scenen. Det har han også gjort, sier Sørløkk.

— Absolutt alle bandene. Jeg har gått på scenen og spilt – på impuls, for vi har jo ikke øvd sammen – sammen med alle. Store som små, ler Haug.

Finnes ikke maken

Sammen har Sørløkk og Haug bygd opp festivalen.

— Det har vært veldig artig og vært med på denne reisen, sier Haug.

Mens Sørløkk har stått for mye av den praktiske gjennomføringen, har Haug bidratt opp mot artistene. De er enormt stolte av det de har fått til.

— Festivalen i mine øyne – det finnes ikke maken, sier den erfarne musikeren og festivaldeltakeren, saksofonisten i Dænsebændet.

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no

480 01 020

Gunnar Sørløkk opplever suksess med festivalen han klekket ut en «svimmel aften» for snart ti år siden. Foto: Toril Langmo Skjetne