Lørdag 11. august skal det være avduking av statuen av Jan Egil Storholt i Løkken sentrum. Initiativtakerne Inge Storås og Rolf Ervik startet med prosjektet med å få Jan Egil Storholt på sokkel allerede i 2016. Etter mange positive tilbakemeldinger på prosjektet og ivrige bidragsytere ble det etter hvert en realitet. Storholt er den eneste olympiske mesteren fra Meldal kommune og var en av de fire S-ene som dominerte skøytesporten på 70-tallet.

Storstilt skøytegalla

I forbindelse med avdukingen på lørdagen har initiativtakerne Storås og Ervik lagt opp til en storstilt skøytegalla dagen før den høytidelige avdukingen av sokkelen. På skøytegallaen kommer det mange celebre gjester. De fire S-ene; Stensen, Stenshjemmet, Storhol og Sjøbrend er selvskrevne på festkvelden som skal arrangeres i Idrettsbygget på Løkken. I tillegg til skøytelegendene kommer blant andre Arve Tellefsen, Nils Arne Eggen, Mini Jakobsen, Kjetil Bjerkestrand, Are Hembre med flere.

I tillegg til dette har skøytegallaen fått inn Åge Dalby og Kjetil Kroksæter som skal lage talkshow med filmsnutter, intervjuer og underholdning.

Får kommunal støtte

Kvelden vil koste rundt 190 000 kroner å arrangere med utgifter til artister, konferansier, AV-produksjon og leie av idrettsbygget. Prosjektgruppen har jobbet på dugnad for å planlegge helgen og har basert seg på tilskudd, gaver, sponsorer og billettinntekter. Det ble søkt om kommunal støtte til skøytegallaen på 50 000 kroner og fri leie av idrettsbygget. Tidligere i juni stemte formannskapet i Meldal for å støtte festkvelden med 50 000 kroner.

Arve Tellefsen kommer til Løkken i forbindelse med skøytegallaen. Foto: Arkiv