- Kvinnen brakk leggen rett av klokka 12 på søndag. Da var hun nesten på toppen av Snota. Siden har hun kjempet en stri kamp og gått med smerte i lang tid, sier Erik Mikalsen, operasjonsleder ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal.

I 22-tida mandag kveld ble det satt i gang leteaksjon etter en kvinne i 30-åra fra Trondheim som var savnet i Trollheimen. Det var bekjente av kvinne som meldte henne savnet.

Den fjellvante kvinnen parkerte ved Gråsjøen på søndag. Her skulle hun gå alene opp til Snota. Det er uvisst hvor lenge hun planla å bli i fjellet.

Snota er et fjell i Trollheimen, i Surnadal kommune i Møre og Romsdal. Hovedtoppen har en høyde på 1669 meter over havet og er det høyeste punktet i Surnadal kommune. Toppen er lett tilgjengelig fra Gråsjøen eller Trollheimshytta på merket sti.

Gråsjøen er en innsjø som ligger i Trollheimen i kommunene Surnadal og Rindal i Møre og Romsdal.

- Hadde hun med telefon?

- Ja, men det er ikke dekning der oppe. Og hun hadde etter hvert gått tom for strøm, sier Mikalsen.

Politi, Røde Kors og Norske redningshunder bisto i søket etter kvinnen utover natta og tirsdag morgen. Aksjonen startet ved Gråsjøen i Trollheimen, og ble koordinert fra Gråsjøen fjellstue.

- Etter leggbruddet hadde hun akt seg 800 høydemeter nedover. Hun var bevisst da hun ble funnet på natta, men veldig medtatt og nedkjølt, forteller han.

Klokka 03.30 meldte politiet om funn av den savnede kvinnen. Hun ble funnet ved Svartvatnet mellom Snota og Gråsjøen. Hun hadde da store smerter. Det var mannskaper fra Røde Kors og Norske redningshunder som fant henne.

Et Sea King-helikopter fraktet henne på morgenkvistne ut av fjellet og til behandling ved St. Olavs hospital i Trondheim. Hun var ikke kritisk skadd. Det er uklart hvordan hun har skadet seg.

Redningsarbeidet var utfordrende, med dårlig vær og vind og lavt skydekke.

- Men det var bra hun befant seg i søksområdet vårt. For utover nå er det meldt enda dårligere vær der oppe enn det var i natt, sier operasjonslederen.

Store letemannskaper ble iverksatt mandag kveld i 22-tida.