Eventbyrået Koment AS med Endre Storholt i spissen sørget for å toppe karrieren til Åge Aleksandersen med konsert i Royal Albert Hall i 2016. I november 2019 leier de Royal Albert Hall igjen.

Mannen bak

10. november 2019 er det igjen klart for ny norsk musikkfest i Royal Albert Hall; konsertsalen alle musikere bare drømmer om. Også denne gangen er det Endre Storholt fra Løkken som står bak begivenheten når han inviterer med seg norske bluesartister inn i musikkens Mekka.

Musikkhistorie

I ti år jobbet Endre Storholt med å få Åge til Royal Albert Hall. Når han først lyktes, ble det også en suksess av dimensjoner, både musikalsk og publikumsmessig, En suksess som heller ikke gikk upåaktet hen blant ledelsen i Royal Albert Hall.

- På konserten med Åge ble det satt omsetningsrekord når det gjaldt drikkevarer. Samtidig var det et publikum som oppførte seg svært eksemplarisk og pent. Folk var bare glade og lykkelige, sier Endre Storholt som skrev norsk musikkhistorie ved å ta nettopp Åge Aleksandersen til Royal Albert Hall kjent som han er for låta «Det er langt igjen te Royal Albert Hall».

Gjentar suksessen

Ikke bare ble det en absolutt topp i en ellers eventyrlig karriere for trønderrockeren Åge. Det ble også en strålende opplevelse for de 3600 norske publikummerne som ble tatt over til London med fly, med full hotellpakke og konsertbilletter til Åge-konsert.

Etter suksessen med Åge medgir Endre Storholt at han har vært åpen for å gjenta suksessen med norsk musikk i Royal Albert Hall, som på sin side også har ønsket å videreføre samarbeidet med Storholt. Likevel er det først nå han mener å ha funnet et konsept som passer, og som er salgbart til norsk publikum. For også denne gangen handler det om å fylle Royal Albert Hall med norske musikkfans. Og dette i samarbeid med Norsk Bluesunion med bluesentusiasten Eric Malling i spissen.

Full bluespakke

Etter suksessen med Åge, står dørene til Royal Albert Hall åpne for Storholt som har fått godkjent en konsert utelukkende med norske bluesartister på scenen. Og det er ingen selvfølge da Royal Albert Hall ikke leies ut til hvem som helst.

I forbindelse med konserten 10. november, blir det også en stor konsert i det nesten like store konsertstedet Roundhous hvor publikum som blir fløyet over til London, får oppleve norske bluesartister fra øverste hylle. Denne konserten blir arrangert i regi av Norsk Bluesunion og Bluesnews.

- Jeg har forstått at det norske bluesmiljøet er formidabelt og består av skikkelig blodfans som reiser langt for å oppleve god bluesmusikk, sier Storholt som nok en gang satser stort på å lage en spektakulær opplevelse for nordmenn som liker samme type musikk, og som ønsker å dele gode musikkopplevelser.

Sterke navn på plakaten

- Det norske bluesmiljøets idealistiske bluesklubber, festivaler og plateselskaper har sammen fokusert mot en statusheving av norske utøvere i over 20 år. Det er dette arbeidet som ligger bak at bluesen er den første sjangeren som har evnet å komme seg over dørstokken i Roundhouse og Royal Albert Hall, sier Storholt som etter hvert vil slippe artistene som deltar på konserten.

Foreløpig er det sterke navn som Amund Maarud, Vidar Busk, Kid Andersen og Knut Reiersrud på plakaten med et superband som backing. Kunstnerisk ansvarlig for konserten i Royal Albert Hall er Amund Maarud, mens Koment AS er teknisk arrangør.

Åge og Sambandet i Royal Albert Hall i juni 2016 ble en musikkopplevelse av de helt store. Foto: Audhild Øye