- Jeg er med fordi jeg har lyst til å bli en bedre håndballspiller, sier 13-åringen, som spiller på Orkangers J13-lag.

Sist helg (fredag-søndag) flyttet hele Byåsen Håndball Elite til Orklahallen for å arrangere håndballcamp for unge spillere. Det ble gjennomført åtte treningsøkter. Det er femte gangen at Byåsen arrangerer en slik håndballcamp.

- Dette tilbudet har blitt veldig populært, og på arrangementet i Orklahallen kommer det deltakere fra Ålesund i sør og Namsos i nord. Blant de 90 påmeldte er det mellom 60 og 70 som skal ha overnatting her, sa Asgeir Hatlen og Mona Ulvin i Byåsen håndball før seansen startet.

- Må trene mye

Marthine var den eneste håndballspilleren fra STs nedslagsfelt som deltok.

- Hvor er de andre på laget ditt?

- De er vel ikke like interessert, da, svarer hun.

Venstrebacken har lyst til å bli god. Så god at hun en dag kan spille på elitelaget Byåsen og landslaget.

- Jeg skal på landslaget, sier hun.

- Hva må til da?

- Jeg må trene mye, fastslår hun.

- Hva synes du om håndballcampen?

- Det er lærerikt og veldig interessant. Og jeg er overrasket over hvor tungt det er å trene like mye som Byåsen-spillerne, smiler hun.

Spre entusiasme

På fredag gjennomførte campen tre timers styrketrening. På lørdag var det seks timer med håndball, mens søndag var kortet ned til «bare» fire timer. Mat mellom øktene fikk talentene servert i hallen.

- Tanken bak disse campene er å spre entusiasme rundt håndballen. Håpet er at campen vil være med på å motivere unge spillere til å satse videre med håndballen. fortalte Hatlen.

Byåsen spilte en treningskamp mot Charlottenlund på lørdag (seier fem-seks mål). Her fikk camp-deltakerne muligheten til å følge spillerne i forberedelsen til kampen: Hvordan de tenker og forbereder seg.

Ta riktige valg

Byåsen-spiller Maja Magnussen (20) er én av få jenter som har nådd elitenivå. Hun forteller at det må tas en del valg – riktige valg – for å komme dit.

- Etter 10. klasse valgte jeg bort fotball for å satse ordentlig på håndball. Skal du nå opp hit, må du være målbevisst, trene mye kvalitet og du må ofre fritid og venninner. Men samtidig får du oppleve mye og du får venner i håndballmiljøet, forklarer hun.

- Er det mange talenter her på håndballcampen, som kan bli de neste Byåsen-spillerne?

- Ja, så klart, sier høyrekanten.

Trangt nåløye

Hatlen poengterer at nåløyet er trangt for å komme til toppen. Det er spesielt i alderen fra 16 til 19 år det ofte skjer: Da slutter mange med håndball. Og det er de riktige valgene må tas.

13-åringen fra Geitastrand er lysten på å prøve. Så får man se etter hvert hvordan det går.

- Som 17-18-åring bør jeg være i Byåsen, sier Lindaas.

Hatlen legger til at Orkdal og Orklahallen var en perfekt plass å ha campen.

- Grunnen til at vi valgte Orklahallen, er fordi det er fantastisk anlegg og vi har møtt stor velvillighet for å få til dette. I tillegg er det en stor interesse og entusiasme rundt håndballen i Orkdal om dagen, sa han.

PS! Campen var både for jenter og gutter. Men ingen gutter deltok.

Treningsøkter og måltider gikk om hvernadre under helgas håndballcamp i Orklahallen. Her er Marthine Lindaas (ved vinduet) sammen med Kattem-venninnene. Foto: Øyvind Brostrøm
OIF-spiller Marthine Lindaas sammen med elitespillere fra Byåsen, blant annet Maja Magnussen (nr 3. fra ventre) og Ida Alstad (nr. 7 fra venstre). Foto: Øyvind Brostrøm