Meldals 4. divisjonslag åpnet sesongen glimrende med to strake seiere, men så fulgte syv kamper hvor det bare ble tre poeng. I helga var det serieleder Strindheim som sto på motsatt halvdel på Heggøya og forhåpningene om poeng var ikke akkurat skyhøye før kampen. Men Meldal leverte en meget god kamp og kriget til slutt til seg ett poeng og det kunne også endt med tre poeng.

- Strindheim har vært solide i år, så vi hadde ikke så store forhåpninger om poeng. Men vi har gjort gode kamper både mot KIL/Hemne og Orkla 2 i forkant hvor vi fikk dårlig betalt. Da var det godt å ta poeng mot Strindheim, sier Meldals nye trener Knut Kåre Brøndbo.

Kunne avgjort på slutten

I første omgang mot Strindheim var det Meldal som skapte flest sjanser, men det Strindheim som tok ledelsen etter 35 minutter spill. Meldal brukte bare to minutter på å utligne ved Ole Ingar Helgeton og det holdt seg til pause. I andre omgang var det Strindheim som styrte kampen og skapte mest sjanser, men Meldal kunne fort stukket av med alle poengene. Et tvilsomt annullert mål for offside og en kjempekontring på overtid kunne bikket kampen i favør Meldal.

- Vi hadde en ball i mål som ble avblåst for offside. Vi forsto ikke helt hvorfor det ble vinket for offside der. I tillegg har vi en mønsterkontring på overtid hvor vi setter ballen over alene med keeper, men det var helt greit med poengdeling, sier Brøndbo.

Viktig kamp

Kommende helg skal Meldal spille en meget viktig bortekamp mot Tydal som ligger på plassen bak på tabellen. Om Meldal vinner den, vil de ha heng oppover på tabellen og en trygg luke nedover til nedrykksstreken.

- Kampen på fredag mot Tydal er langt viktigere enn kampen mot Strindheim. Det er veldig jevnt fra 3. plass og nedover, så om vi vinner den, er vi godt med utover høsten, sier Brøndbo.

Meldal har forsterket laget med blant andre Andreas Kvam og Sondre Mogset. Brøndbo håper og tror at høstsesongen kan bli bedre enn vårsesongen.

- Vi har hatt en dårlig periode hvor vi har tapt kamper mot lag som vi mener vi er bedre enn. Vi har fått inn noen forsterkninger, så jeg har god tro på en bra høstsesong. Vi må prøve å ta mer poeng på høsten enn vi har gjort denne våren, sier Brøndbo.

Uavgjort i lokaloppgjør

Etter en trøblete start på sesongen har det gått langt bedre for KIL/Hemne den siste tiden. Søndag var det duket for lokaloppgjør mot Orkla 2 og det endte med poengdeling og 1–1 på Hemne Sparebank Arena. Før den kampen hadde KIL/Hemne vunnet tre strake kamper og har klatret godt oppover på tabellen. Både KIL/Hemne og Orkla 2 står med 16 poeng så langt og har med det like mange poeng som 3.-plassen på tabellen.

Spillende trener Daniel Krogstad og KIL/Hemne har fått fart på sakene utover vårsesongen. Det ble uavgjort mot Orkla 2 søndag. Foto: John M. Myrhaug