Tirsdag ettermiddag i 15.30 tida falt en steinblokk på 10-12 tonn ut på fylkesvei 714 Åstvika i Snillfjord, på strekningen Frøya - Gangåsen. Blokka delte seg i to. Den ene delen havnet delvis i grøfta og delvis ut i veibanen sammen med en del løsmasser fra fjellet, mens den andre delen stoppet i rekkverket på andre sida av veien.

Verken folk eller biler kom til skade. Og det må sies å være flaks. For det var en del ettermiddagstrafikk i området på den tida. Og én kubikk knust fjell veier 1,6 tonn. Denne steinblokka var cirka åtte kubikk, noe som tilsvarer opp mot 12 tonn, kanskje mer.

- Hadde ei slik blokk truffet taket på en bil, ville den blitt flat, sier Olav Gjønnes, avtroppende veimester i Mesta.

Steinblokkene ble liggende slik at trafikken fikk sneglet seg imellom. Etter hvert ble veibanen ryddet av entreprenør. Da ble det manuell dirigering på stedet. Men klokka 23 tirsdag kveld bestemte politiet og Mesta seg for å stenge veien helt fram til klokka 06 onsdag morgen.

- Årsaken var en eventuell fare for nye ras. Det var en geolog der på kvelden, og det er såpass mye sprekker i fjellet at vi ikke ønsket å slippe trafikken på begge sider av veien, forklarer Gjønnes.

Fra onsdag morgen er det lysregulering og kjøring i kun ett felt - feltet som er lengst unna fjellet.

- I formiddag skal det være et møte, som skal konkludere hvilke tiltak som skal iverksettes, sier Gjønnes.

Løsningen blir etter all sannsynlighet at det verste løsmassene blir rensket ut, samt at løse blokker boltes fast. Dette gjelder hovedsaklig et cirka 20 meter bredt felt i fjellet.

- Når vil arbeidet starte, tror du?

- Det er opp til Statens vegvesen (veieiere) å finne ut, sier Gjønnes.

- Kan veien bli stengt mens sikringsarbeidet pågår?

- Ja, i perioder er det kanskje naturlig at det vil skje. Spesielt når løsmassene skal renskes ned. Det er ganske høyt, så man trenger kran og greier, sier veimesteren.

- Men trafikken flyter godt akkurat nå?

- Ja, det gjør den.

- Har dere mannskap på stedet, i tillegg til lysregulering?

- Ja, vi har én mann som sitter der og følger med hele tida. Vi vet jo ikke hva som kan skje der, svarer Gjønnes.