Tirsdag ettermiddag i 15.30 tida falt en steinblokk på 10-12 tonn ut på fylkesvei 714 Åstvika i Snillfjord, på strekningen Frøya - Gangåsen. Blokka delte seg i to.

Den ene delen havnet delvis i grøfta og delvis ut i veibanen sammen med en del løsmasser fra fjellet, mens den andre delen stoppet i rekkverket på andre sida av veien. Verken folk eller biler kom til skade.

Etter hvert ble veibanen ryddet av entreprenør. Da ble det manuell dirigering på stedet. Men klokka 23 tirsdag kveld bestemte politiet og Mesta seg for å stenge veien helt fram til klokka 06 onsdag morgen. Årsak: Fare for nye ras.

Fra onsdag morgen var det lysregulering og kjøring i kun ett felt - feltet som er lengst unna fjellet.

Onsdag formiddag var det et møte, som skulle konkludere med hvilke tiltak som skal iverksettes. Løsningen ble at de verste løsmassene blir rensket ut, samt at løse blokker boltes fast. Dette gjelder hovedsaklig et cirka 20 meter bredt felt i fjellet.

- Tidligst førstkommende mandag kan et såkalt fjell-lag være på plass. Det betyr at det blir lysregulering slik at bilene slippes forbi i ett felt i puljer til over helga, sier Olav Gjønnes, avtroppende veimester i Mesta.

- Faren for nye ras vurderes som relativt lav i og med at trafikken slippes forbi?

- Situasjonen ble nok neddramatisert fra tirsdag til onsdag. To geologer har vært på stedet. Men man vet jo aldri. Det kan komme ras andre steder også, så mye råttent fjell er det utover der. Det er bra det kommer ny vei snart, sier Gjønnes i Mesta.