Håvard Gustad (42) har sagt opp som daglig leder ved Nardo Bil Orkanger. Nå skal han lede satsingen til Porsche i Trøndelag, opplyser Porsche Norge i ei pressemelding.

Den bilgale trebarnsfaren sier han har fått drømmejobben. I tillegg til å lede virksomheten, blir Gustad medeier i Porsche Center Trondheim.

Han startet karrieren som 21-åring hos Bjørnstad Bil i Orkdal. I dag er han medeier og leder i Nardo Bil Orkanger AS, som har agentur på Volvo, og i tillegg driver innen bruktbilsalg.

Drømmejobb

Gustad legger ikke skjul på at det å få være med Porsche, kan sidestilles med en drøm som går i oppfyllelse.

- Hovedkonkurrentene blir de øvrige premium-merkene i Trøndelag. Disse bilprodusentene har de siste årene produsert flere rimeligere «folkeutgaver» og dermed blir også disse bilmerkene mer ordinære å se på veiene, sier han, og fortsetter:

- Jeg har drevet aktivt med motorsport i mange år, og er rett og slett bilgal. Det ligger i blodet. Og når en så bilinteressert mann som meg får mulighet til å bygge Porsche videre i Trøndelag, er det drømmejobben.

Ut i distriktene

Porsche Center Trondheim skal ha kjernevirksomheten i Trondheim, men 42-åringen er krystallklar på at Porsche også skal ut i distriktskommunene i hele Trøndelag.

- I enkelte mindre trøndelagskommuner er det stor entusiasme for Porsche. Vi skal oppsøke kundene der de bor og jobber, og bringe kunsten ut til folket. Det skal ikke alltid være nødvendig å komme til Trondheim, fortsetter Gustad lidenskapelig.

Kåret til Årets forhandler 2017

Jobben og det nye eierskapet starter formelt 1. september. Inntil da skal han legge en god og energisk plan for hvordan de skal få flere Porscher på veiene i Trøndelag. På Sunnmøre, som består av langt færre innbyggere enn i denne regionen, er Porsche i løpet av halvannet år blitt svært ettertraktet.

Ferdig på Orkanger

- Dette skyldes ikke bare de ikoniske sportsbilene, men i stor grad også utvalget som finnes blant spreke familiebiler, sier han.

Gustad har sagt opp som daglig leder ved Nardo Bil Orkanger.

Volvo-vaffeljernene ble utsolgt

- Jeg har jobbet tett med Nardo Bil for å finne min etterfølger. Den prosessen er straks ferdig, og den nye daglige lederen vil relativt raskt bli offentliggjort. Jeg mener vi har funnet en god løsning og en veldig bra erstatter for meg, noe som er viktig for butikken videre, sier 42-åringen.