I fjor gikk Orklas juniorlag helt til topps i 0. divisjon, serien som samler de beste juniorlagene i Trøndelag. Orkla og Ranheim hadde lik poengsum, men Orkla vant på bedre målforskjell. I årets utgave av 0. divisjon har Ranheims blitt en god del forsterket på juniorfronten etter at laget rykket opp til Eliteserien og i tillegg er også Rosenborg med i årets regionserie. Det har gjort at nivå i toppen er langt høyere, men Orkla er nærmest de to eliteserie-juniorlagene.

Avsluttet med seier

Onsdag kveld avsluttet Orkla vårsesongen med seier 3-1 borte mot bunnlaget Charlottenlund. Hjemmelaget tok ledelsen etter en halvtime, men Orkla slo kraftig tilbake like før pause. Først utliknet Kristian Blåsmo Haugbjørg før Alfred Gartenbach sendte Orkla i føringen tre minutter før pause. I andre omgang hadde Orkla god kontroll og Gartenbach økte til 3-1 midtveis i omgangen. Ingen stor kamp av Orkla, men seieren fører juniorlaget opp på tredjeplass på tabellen, bak Ranheim og suveren Rosenborg.

- Vi er ikke helt fornøyd med prestasjonen mot Charlottenlund og vi var nok litt under pari. Det var en knallhard bane som gjorde at ballen spratt mye og da ble det vanskelig for oss å holde oppe det balltempoet vi ønsker, sier juniortrener Magne Kirkholt.

Svake hjemme

Det er på bortebane Orkla har tatt poengene denne sesongen. På seks bortekamper har det blitt 16 av 18 mulige poeng, mens det bare har blitt fire poeng på fem hjemmekamper. Kirkholt tror at nettopp det er litt tilfeldig og har litt med hvem de har møtt.

- Vi har møtt de to beste lagene Ranheim og Rosenborg hjemme som endte med tap. Det var i grunnen to jevne kamper som ikke bikket vår vei. Så hadde vi en trykkfeil mot Sverresborg hvor vi tapte hjemme. Det er nok den svakeste kampen vi har prestert så langt. Men vi har vært gode borte og så håper vi å bedre litt på hjemmestatistikken utover høsten, sier Kirkholt.

Tøft å slå RBK og Ranheim

Rosenborg og Ranheim har fått en luke på tabellen. Spesielt Rosenborg ser utilnærmelige ut med ti seiere og en uavgjort på sine elleve første kamper, med Ranheim tre poeng bak. Orkla har åtte poeng opp til Ranheim på 2. plass.

- Det blir nok vanskelig å ta igjen Ranheim og Rosenborg i denne sesongen. De har fått en såpass stor luke nå. Men vi har i grunnen ikke noe mål om tabellplasseringer. Vi er mest opptatt av å utvikle fotballspillere. Vi føler vi har hatt en god utvikling denne sesongen og vi har flyttet opp flere av sisteårsseniorene til seniorlaget, sier Kirkholt.

RBK ville ha treningskamp

Et godt bevis på at Orkla har gjort sakene sine bra denne sesongen er at klubben ble kontaktet av Rosenborg for å spille en treningskamp på høsten.

- Vi har fått en forespørsel om å spille treningskamp mot juniorlaget til Rosenborg. Vi er ett av få lag som har klart å spille noenlunde jevnt med dem, så det er veldig bra, sier Kirkholt.

Nå tar juniorene ferie, men den varer ikke veldig lenge, for Orkla sender nemlig to juniorlag til Norway cup.

- Det blir en fin oppkjøring til høstsesongen, for vi har Rosenborg borte i første kamp etter ferien.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Orklajuniorene har imponert på bortebane i år og tatt 16 av 18 mulige poeng. Foto: Foto: Orkla FK