Orkdal

— Vi åpner med brask og bram når skolekorpset spiller klokken 11. Så går det i ett med underholdning og aktiviteter i fire timer, sier Marit Størseth som er leder av Orkanger sentrumsforening.

Som tidligere vil byfesten på Orkanger ha tilhold på torget og i gata.

— Vi stenger av 200 meter av Orkdalsveien disse timene.

Variert underholdning

Det blir underholdning for alle aldersgrupper, av folk i alle aldre.

— Skolekorpset, Orkdal janitsjar, Garbage Hunks, Monkeywrench og Spelemannslaget Laust & Fast står for noen av de musikalske innslagene. Nyheten ponniridning i regi Orkdal rideklubb vil nok være et trekkplaster, sier Størseth og tilføyer at det vil være stort og variert tilbud innen matfronten.

Konferansier Hege Merakerås skal som konferansier holde alle tråder samlet.

— Hun jobber med formidling og er både artig, «luggum» og flink.

Sanitetsforeningen bidrar

Orkdal sanitetsforening feirer 120-årsjubileum i år, og vil i den forbindelse bidra under byfesten.

— Vi kommer til å ha en stand, og vi har også anskaffet litt underholdning til scenen. Det blir to innslag for barn, med tryllekunstneren Boye Magik - som har vunnet NM, og Torås supergutt som har et supert show, sier Lisa Ofstad fra saniteten.

I tillegg har de booket inn damekoret Queen Beezz. Ved standen blir det også historisk utstilling fra sykehuset, og bamsesykehus.

Mange deltakere

— Barna må ta med bamsene har brukket en fot eller har en annen skade, smiler Ingunn Aspli.

Det er liv og røre fra lag, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner under byfesten, og årets fest gir rekord i antall stands.

— Det blir tidenes deltakelse i antall stands, over 40 stykker. I tillegg kommer både brannbil, ambulanse og politi - så lenge det ikke blir utrykning. Og i går ringte Hamos, de vil gjerne komme å demonstrere en søppelbil, sier Størseth.

Nytt av året er også en utstilling av forskjellige kjøretøyer.

— Blant annet kommer Syrstadeng bil til å delta der, og de skal i tillegg også ha ansvaret for barnebilbanen. Det blir morsomt, sier Størseth.

Toril.Langmo.Skjetne

@avisa-st.no

480 01 020