Kunstneren Inga Dalsegg får stadig nye oppdrag. Førstkommende lørdag, 23. juni, er det høytidelig avduking av ei dodør hun har malt ved et hyttetun ved Rørvatnet i Rindal.

Folkefest

Det skjer på hyttetunet Morten Muus Falck på selveste sankthansaften med påfølgende folkefest med sprudlende drikke i glasset og grilling på tunet.

Fra 1700-tallet

Ifølge Inga Dalsegg er hyttetunet av det nasjonalromantiske og unike slaget, og det var med respekt og ærbødighet hun gikk i gang med jobben.

- Selv om jeg har malt mange bestillingsverk før, er det ikke ofte jeg får i oppdrag å male ei dør fra 1700-tallet, sier Dalsegg som har valgt å male eventyrtema på døra med alver, hulder og troll.

Storveies dodør

Morten Muus Falck som eier hyttetunet, ser gjerne at folk møter opp på avdukinga av dette spesielle kunstverket, og inviterer derfor til åpent hus med grilling og en liten velkomstdrink.

I invitasjon skriver han at vertskapet stiller med grillet kjøtt og fisk, og at gjestene kan ta med seg det de ønsker av drikke utover kvelden.

- Mulig dette er den første dodøra noensinne som har fått en så storveies avduking/lansering?! ler Inga Dalsegg som tross alt er glad for at den malte sida på døra vender ut mot en gang, og ikke inn på do.

Inga Dalsegg har sin helt særegne signatur på den gamle døra. Foto: privat
23. juni avdukes denne dodøra fra 1700-tallet ved et hyttetun ved Rørvatnet i Rindal. Foto: privat