Foran fjorårets sesong kom Håvard Hårstad Meslo tilbake til hjembygda etter å ha studert flere år i Oslo. Han tok over som spillende trener og har hatt treneransvaret sammen med lederen i fotballavdelingen Olav Stavne. Da Meslo tok over hadde Rennebu akkurat rykket ned fra 5. divisjon året før. Etter det har det bare gått en vei for Rennebu, og det er oppover. I 6. divisjon gjorde de rent bord og vant samtlige 16 kamper i serien. De fulgte også opp med tre strake seiere i sluttspillet og ble kretsmestere i divisjonen.

Kjemper om nytt opprykk

Det var knyttet litt spenning om hvordan lage ville klare seg ett divisjonsnivå opp, men det har gått meget godt. Etter åtte serierunder topper laget avdelingen sin etter å ha vunnet seks kamper, spilt uavgjort en og tapt en. Dermed har Meslo og Stavne vunnet 25 av sine 27 første obligatoriske kamper etter at de tok over treneransvaret.

- Det har gått bra frem til nå. Jeg og Olav samarbeider godt om treneransvaret. Det er artig å vinne kamper, men det er enda bedre å se at spillerne har tatt steg, sier Meslo til ST.

Mål om topp tre

Rennebu topper nå serien med en kamp mer spilt enn Nidelv som kan ta over tabelltoppen med seier i sin hengekamp. Meslo forteller at de ikke var redde for å rykke ned igjen etter opprykket i fjor.

- Vi var i grunnen helt sikre på at vi var for gode til å rykke ned igjen, så vi og spillerne satt oss et mål om å være blant topp 3. Nå har vi kanskje endret litt det målet og ønsker jo selvsagt å kjempe om opprykk så lenge som mulig. Men det kan bli tøft mot Nidelv og Brekken som virker sterke, sier Meslo.

Far og sønn på laget

Meslo forteller om at det ny giv rundt Rennebu-laget etter den siste sesongen.

- Vi har hatt mange spillere på trening og får gjennomført gode treninger. Det er en god blanding i troppen av ung og gammel. Vi har Ole Gunnes som er 18 år, så har vi faren hans Magne Gunnes som er opp i 40-åra. I og med at vi ikke har juniorlag i Rennebu så har vi ikke så mange spillere i junioralder på laget, sier Meslo.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Håvard Hårstad Meslo tok over treneransvaret i fjor og har muligheten til å klare bragden to opprykk på to sesonger.