Bråttåbjønnj har vært et meget populært arrangement som har markert avslutning på Orkangerdagene de siste årene. Publikumsoppmøte har det ikke vært noe å si på de siste årene, men det har vært verre å få folk til å delta. Akkurat det ønsket arrangøren OIF å gjøre noe med til årets utgave av Bråttåbjønnj. Før årets utgave har de prøvd å få med skolene på laget for å arrangere en ungdomsutgave av arrangementet. Så langt har det ikke gitt ønsket effekt.

- Vi har ikke så mange påmeldte enda, men det har ikke vært kultur for stor forhåndspåmelding. Vi regner med at antallet deltakere kommer til å mangedoble seg på søndagen, for det er da folk pleier å melde seg på, sier Arnt Otto Lie som er arrangøransvarlig.

Vil ha med håndballtalenter

Så langt har det meldt seg på syv lag til årets konkurranse og to utøvere i den individuelle klassen. Denne helga foregår det en stor talentsamling i håndball i Orklahallen med talenter fra hele landet. Lie håper å få med seg en god del frå den samlinga.

- Vi har vært i dialog med dem som er med der og skal gi dem informasjon i løpet av fredagskvelden. Så håper vi at vi får med en god del deltakere derifra. Vi har prøvd å få ned terskelen for å delta, men vi har merket at det er mange lokale lag som vegrer seg fra å delta. Det er litt synd, sier Lie.

Parkeringsutfordring

I forbindelse med utbyggingen av det nye folkehelsesenteret, så er det begrenset med parkering i og rundt området hvor Bråttåbjønnj blir arrangert. Arrangøren kommer derfor med en oppfordring til publikum som tar turen.

- Det er parkeringsmuligheter utenfor for Orklahallen, men vi oppfordrer spesielt publikum om å parkere på OTI-senteret og heller gå til vannspeilet. Det blir et bra kioskutsalg for publikum, så vi håper mange tar turen, sier Lie.