Kampen var godt på vei inn i overtiden da serieleder Molde angrep desperat for å hente inn KIL/Hemnes 2-1-ledelse. Så, etter en duell innenfor 16-meteren, snublet to spillere, én fra hvert lag, i hverandre, og dommer Alexander Aarø dømte straffe til hjemmelaget.

- Det var ikke noe VAR (video assistant referee (vanlig i VM i disse tider), journ.anm.), men vi kunne kanskje ønske at det hadde vært det. Jeg kan ikke påstå verken det ene eller det andre. Vi stod langt unna, men noen spillerne påstår at det ikke var straffe, sier KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæter, til avisa Sør-Trøndelag.

Tar selvkritikk

Fra straffemerket gjorde Moldes Emma Stølen Godø ingen feil, og dermed endte toppoppgjøret på Reknesbanen uavgjort 2-2.

- Stemninga er grei den, men det er litt surt å gi fra seg to poeng på overtid. Men det får vi ikke gjort noe med, sier treneren, som tar selvkritikk for et taktisk grep som kan ha vært avgjørende for resultatet.

- Vi fikk mye trøkk mot oss på slutten, etter at vi la om til tre stoppere. Vi kom oss ikke ut nok, og de fikk prikke litt for mange innlegg.

- Så trenerne tar poengtapet på sin kappe?

- Det er jo lett å si sånt i ettertid, og vi vet jo ikke hvordan det hadde gått hvis vi ikke hadde lagt om. Tidligere har vi fått kjeft for ikke å legge om, men vi tar selvkritikk, vi gjør det.

Corner er mål

KIL/Hemne fikk en pangstart på kampen. Etter seks minutter slo Solfrid Vaagan Hofset en corner rett i mål.

- Rett i mål, ja, det er sjeldent. Vi hadde vel fem cornere totalt i første omgang, og vi var nære på å score på én til.

Seks minutter etter det igjen svarte serielederen, som før kampen hadde et forsprang på tre poeng ned til Fortuna, og fire poeng til KIL/Hemne (som har én kamp mindre spilt).

- Molde utlignet etter et bra angrep på høyre kant. Innlegget ble slått på bakerste stolpe, og headet kontant i mål.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1, i en omgang som Bjerksæter karakteriserer som «en omgang med ikke all verdens av målsjanser».

Suser fra 25 meter

Det var uhyre viktig for hemnværingene å ta poeng fra Molde, slik at avstanden opp ikke skulle bli lang før høstsesongen, der KIL/Hemne skal spille hjemmekamp mot begge de to andre topplagene, Fortuna og Molde.

- Ti minutter ut i andre omgang tok vi ledelsen igjen, etter et langskudd av Mari Smevoll. Hun fikk ballen på 25 meter og fyrte av. Keeper stod nok litt langt ute, men det var en bra avslutning.

Samtidig som Molde jaget utligning, fikk bortelaget flere muligheter til å punktere kampen på kontringer, men uten å lykkes. Ettersom presset fra hjemmelaget økte, bestemte trenerne seg for å legge om til tre bak.

- Kampen var ganske jevn etter at vi scoret, men inn i de siste ti minuttene Molde blir litt mer paniske, og de slår mye langt. De får noen cornere som fører til klabb og babb innenfor feltet, men vi får unna det meste, sier Bjerksæter.

Egentrening

Så, etter et vedvarende trykk fikk Molde muligheten de hadde ventet på, og dermed poengdeling i toppkampen.

- På sikt er vi godt fornøyd med å ta med oss ett poeng fra serielederen på bortebane. Vi henger jo med, så alt er opp til oss selv. Vi spiller mot Molde i siste seriekamp, så det kan jo bli en ren seriefinale. Det kunne vært artig, med mange folk på tribunene.

På mandag skal noen av KIL/Hemne-jentene spille B-kamp, før de innvilges tre uker sommerferie.

- Det er sommerferie med egen trening, ja. Alt skal dokumenters. Men spillerne er ganske dedikerte og proffe sånn sett, så det tror jeg går bra.