Hemne

Hemnværingene Mats Karlstrøm (26) og Per Jarle Dalum (28) var med som unge deltakere da KIL/Hemne arrangerte den aller første Rosenborg Fotballskole i 2005. Klubben var den aller første som arrangerte denne fotballskolen utenfor Lerkendal.

Flytter til Trondheim

Da de to ungguttene hadde passert maksgrensa på 16 år for å være deltakere, ble de spurt av Olav Magnus Stamnestrø – i alle år primus motor for fotballskolen – om de kunne tenke seg å bli med som instruktører. De svarte ja.

Dette ansvaret, den tilliten og den erfaringa og dyktigheten de opparbeidet gjennom disse årene, har nå gjort dem til ansatte i Rosenborg; Mats i helstilling, Per Jarle foreløpig i ei kvartstilling.

— Jeg flytter til Trondheim i sommer med håp om og tro på at jeg får ei større stilling etter hvert, sier Per Jarle.

— Jeg bor allerede i Trondheim, og har vært ansatt i Rosenborg i to år, forteller Mats.

Ikke bare spillere

De er Rosenborgs representanter når det arrangeres fotballskole i Hemne, og også på steder som Spillum, Oppdal, Melhus og Stjørdal. I tillegg er de engasjert i Rosenborgs to årlige fotballskoler som foregår på Lerkendal, og i klubbens egen SFO, kalt Fotball etter skoletid.

— Vi synes det er fantastisk artig at Mats og Per Jarle er blitt gitt en slik mulighet, sier Olav Magnus Stamnestrø – også litt stolt over at Rosenborg ikke nøyer seg med å hente spillere som Erik Hoftun og Pål André Helland – nå «kjøper» Norges beste fotballklubb også trenere fra KIL/Hemne.

Og flere kan det bli.

— Det er flere KIL/Hemne-folk, både nåværende og tidligere spillere, som blir engasjert på timebasis av Rosenborg til å være med som trenere og instruktører på fotballskolene og SFO, sier Mats Karlstrøm.

Den beste skolen

Både han og Dalum føler de har mye å takke moderklubben i Hemne for.

— Det er en del av klubbkulturen i KIL/Hemne at de kan utvikle både spillere og trenere til å nå langt. Vi ble gitt tidlig ansvar og lærte fort. Det var ei viktig forutsetning som ga oss trygghet til å takke ja da vi fikk forespørsel fra Rosenborg, sier Dalum.

Rosenborg Fotballskole i regi KIL/Hemne har da også et særdeles godt rykte på seg på Brakka på Lerkendal.

— Rosenborg har i alle år pekt på at fotballskolen i regi KIL/Hemne er den aller beste blant de eksterne klubbene som arrangerer den, sier Karlstrøm.

Skryter av hallen

— Hvordan er det å komme hjem?

— He-he, vi har nok mer den gode, gamle dugnadsfølelsen når vi er i Hemne. Ofte er den bedre enn jobbfølelsen, er de to enige om, og retter blikket mot det som i dag er et anleggsområde, men som skal bli Norges største fotball- og friidrettshall på den tidligere gressbanen.

— Hva vil den ha å si for veien videre i KIL/Hemne?

— Helt fantastisk, både for fotballskolen og for utvikling av spillere. Det er også en hall som store deler av regionen vil ha nytte av. Ikke minst er det bra at hele Hemne-samfunnet; både kommunen og næringslivet, som har bidratt med midler, ser at en slik hall er viktig for Hemne.

Trives med utvikling

Når det gjelder egne ambisjoner i Rosenborg, er den foreløpig å jobbe med spillerutvikling fortsatt.

— Vi har nok ikke tenkt så langt at vi har ambisjoner om å bli en del av noe trenerteam på seniorlaget. Vi trives godt med spillerutvikling og få reise rundt på de forskjellige fotballskolene og gjøre en jobb.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300