Hemne

— Jeg er trener for Bayern München. Tenk det i en alder av 17 år!

Det sier Nils Forren, idet han gir sine instrukser til spillerne før neste kamp. Det er siste dag, turneringsdag og avslutning av den 14. utgaven av Rosenborg Fotballskole i regi KIL/Hemne.

Regnet har tidvis bøttet ned, uten at det har satt noen demper på stemninga. Her har spillerne kommet søkk våte inn fra dagens økt, bare for å slå fast:

— Nei, jeg er ikke blitt våt!

Passende antall

Olav Magnus Stamnestrø går rundt på banen med mikrofon i handa. Det er han som organiserer denne fotballfesten for barn og unge til og med 16 år. 155 deltakere og 200 frivillige har han og resten av hovedkomiteen holdt styr på.

— Vi har vært oppe i ca. 220 deltakere, men noe av forklaringa på at vi er noen færre i år, er nok at det er mindre årskull i Hemne, det er mindre påmelding fra de eldste og at den siste dagen kolliderte med Skandia Cup. Men antall deltakere er egentlig helt passende med tanke på at vi i år har bare én bane siden det bygges hall på den tidligere gressbanen, sier Stamnestrø.

Også mye sosialt

Av de 155 har ca. 50 booket full pakke, det vil si full forpleining med overnatting og alle måltider. Ungdomsfløya på Sodin har vært fotballpensjonat fra fredag til mandag, kantina på Hemne videregående skole har vært bespisningssted, Hemnehallen selve hovedbasen, mens all fotballaktivitet selvsagt har foregått i Ånesøyan.

— På grunn av at så mange tilbringer hele døgnet her disse dagene, har vi også hatt en del sosiale sammenkomster, både med St. Hans-bål, MOT-foredrag, og serie- og VM-kamper på storskjerm, forteller Stamnestrø, som også har hatt gode medspillere til å koreografere fotballskolens egen dans.

Og, for dem som har vært likevel har merket at det har vært noen værmessig fuktige dager, har de rigget til et stort tørkestativ for klær.

— Greit å tape for United

Magnus Mostad og Tor Andreas Bakke (begge 13) trikser litt med ballen før neste kamp.

— Vi spiller egentlig på KIL/Hemne, men på Everton for anledningen, kan de fortelle.

— Er dét det rette laget, da?

— Nei, vi holder med Manchester United.

— Har dere spilt mot United?

— Ja, og da tapte vi. Men det har ikke noe å si så lenge vi tapte mot dem.

— Hva er ambisjonene deres som fotballspillere?

— Å bli proff i Manchester United.

Er det lett å bli enige om for de to, som begge var deltakere for tredje gang på fotballskolen.

— Det beste med fotballskolen er at vi treffer nye venner hvert eneste år, sier Tor.

I år var det deltakerlag fra over ti kommuner.

Inspirasjon fra Rindal

Nevnte Stamnestrø, Erik Snekvik og Lina Dalum Sødahl har vært med i hovedkomiteen i alle år. De kan røpe at de ble inspirert da de besøkte Småtrolluka i Rindal.

— Vi bestemte oss for at dette skal vi også få til. Og da vi fikk kunstgressbane her, lå alt til rette for et lignende opplegg. Vi tenkte først på å ha Erik Hoftun i navnet, men så kontaktet vi Rosenborg, så ble vi de første arrangørene av Rosenborg Fotballskole utenfor Lerkendal, forteller Snekvik.

Hva som skjer dersom noen blir skadet i løpet av disse dagene, spør du kanskje? Selvsagt har KIL/Hemne egen fotballskolelege i Birgitte Volden Snekvik!

Flere bilder på

avisa-st.no

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300