Leser med undring artikkelen til Kjetil Kroksæter lørdag 23. juni i Adressavisa, der han er opptatt av å formidle tanker rundt «Gnisninger i det trønderske ekteskapet» og de følger sammenslutningen av våre to fylker ser ut til å ha fått hittil. «Det murres kraftig i nord med god grunn,» ifølge Kroksæter.

Kroksæter løfter flere interessante spørsmål rundt det arbeidet som gjøres innenfor politikk og kultur, og fremstiller at flere ser at tyngdekraften er i ferd med å sentraliseres til Trondheim.

«Vi må ikke finne oss i at Trondheim styrer alt», skriver han.

I avslutningen av sin artikkel trekker han en parallell til at vi har en lignende konflikt mellom by og land i Orkdal. Der han viser til hva som låter på folkemunne; «Folk på Orkanger spør hva kommunen kan gjøre for dem, på Fannrem spør man hva man kan få tilskudd hvis man setter i gang en dugnad og i Hoston gjør man jobben uten kommunal støtte.»

Lag og organisasjoner i vår kommune er «tuftet» på ildsjeler og frivillige gjennom et samarbeid med kommunen. Vi har blant annet klart å få til fantastisk flotte turstier i Ulvåsmarka, Ulvåshytta, Vannspeilet, Orkanger Idrettspark, Knyken Skisenter, Orkla Sparebank stadion og kunstgressbaner både på Svorkmo og Gjølme, og ikke minst Thamspaviljongen i 2017. Samarbeidet mellom frivilligheten og kommunen har gjort Orkdal til en meget bra kommune å bo og leve i, noe som vi bør være stolte av!

Ved å framsnakke vår frivillighet og det viktigste av alt: Ta vare på den frivillige kapital, kan viktige samfunnsoppgaver fortsatt løses med flotte prosjektarbeid til glede for fellesskapet.