Lensvik

Vi er inne i en langvarig godværsperiode når ST legger turen innom hytta - helt vilkårlig, fordi vi ser det står en bil nedenfor. Parasollen er oppe, kaffekopper på hagebordet og fra den åpne døra høres TV-lyder i det fjerne.

- Hallo! Er det noen her? prøver vi oss i døråpningen. Og, jo da: I sofaen sitter Gudrun og Sverre. De har tatt en pause fra varmen, en siesta om du vil.

Kjøpte usett

Hytta ligger like utenfor Lensvik sentrum, ikke synlig fra veien, men med en flott utsikt til fjorden.

- Faren min kom fra Vassbygda, så jeg hadde kjennskap og tilknytning til kommunen fra før, sier Sverre.

- Og hva het faren din?

- Han het Sverre han også.

Ekteparet blir med ut igjen på verandaen, og byr på kaffe under parasollen. De slår gjerne av en prat med lokalavisa om ferieplassen sin - skjønt de er pensjonister, og bruker hytta langt mer enn bare i ferietider. De har eid hytta siden 2004. De bodde da i Spania, og ville ha et sted som var deres hjemme i Norge.

- Vi bodde i Torrevieja fra 2000 til 2013, og det ble til at vi kjøpte denne hytta usett i 2004. Vi ville ha et sted å være når vi kom hjem til Norge. Nå bor vi i Buvika, så da har vi jo bare 40 minutter kjøring hit til hytta. Det er perfekt, sier Sverre.

Mye arbeid

De kjøpte hytta usett mens de befant seg i barnedåp hos et barnebarn i Bodø. Ikke uventet, kjøpte de seg en del arbeid. De reiv uthuset med dostampt først, og fikk satt opp et nytt uthus med bedre do- og dusj-fasiliteter.

- Vi har også byttet tak, vinduer, etterisolert og byttet bordkledning på hytta. Terrassen har vi bygd ut, og nå har vi planer om å bygge ny trapp og en platt nedenfor, sier Sverre, mens han peker og forklarer.

Her kan de to barna og de sju barnebarna komme på besøk. Hytta har flere soverom og et praktisk kjøkken som de har utvidet med mer innredning.

- Hva er det beste med å ha hytte i Agdenes kommune?

- Det er sentralt i forhold til Buvika, det er nært butikk. Vi kan gå fram og tilbake til butikken. Og vi har hyggelige hyttenaboer, sier Gudrun.

Bor på hytta

Ikke minst liker de turterrenget i området.

- Vi var på Fjølåsen i går. Der er det ruiner av gammel bosetting, og det sies at de som bodde der slapp unna svartedauden, sier Gudrun.

I hele mai har paret bodd på hytta, kun med noen turer hjem for å vanne planter. De har installert varmepumpe i hytta, slik at sesongen varer til langt uti september uten at de trenger å stresse med vedfyring. Vinterstid er de også innom hytta for å mate fuglene . Med en lang rekke av fuglematere dinglende under verandaen, krever det litt oppfølging å holde de små fuglevennene mette og fornøyde.

Sverre har ett hjertesukk å komme med fra hytteverandaen denne solfylte dagen:

- Jeg har hørt om planene om E39-stenging i ett år. Hvis de først skal gjøre det, må de se til å bygge jernbanetrasé gjennom fjellet samtidig. Da kan vi få en skikkelig ordning for godstrafikken til og fra Orkanger.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535

Hytta har ekteparet gjort store oppgraderinger på de siste årene.