Olav Jermstad er driftssjef ved Coop Orkla Møre, og har til daglig ansvar for kjedens kortreiste mat. Men egen fangst på 20 kilo i Gaula kommer ikke i ferskvaredisken på Mega.

— Nei. Den skal kaldrøykes i min brors private røykeri og forblir i privat eie. Maten som ligger i fiskedisken i butikken går gjennom strenge kontroller, og leverandørene skal være godkjent av Mattilsynet.

Én glad laks, og en som er litt slappere fisken. Olav Jermstad var veldig fornøyd da han halte på land den 20 kilo store laksen ved valdet Tranmæl i Gaula.

God, gammel sluk

Jermstad var i utgangspunktet med som prøvefisker for Normark og Elbe som er forhandlere i noen av butikkene han har ansvaret for på Amfi Orkanger. Men storlaksen ble ikke tatt med nytt fiskeutstyr.

— Det har vært bedre vannstand den siste uken, noe som har gjort at fisken søker oppover elva. Vi fisket ved et stort «høl» som er en naturlig stopp for fisken før den går videre. Her var det sikkert kjemping om plassen, for jeg har aldri opplevd at fisken har hoppet så mye.

Dette gjorde at han bestemte seg for en «god, gammel» 27 gram Møresild. Han kastet mot «hølet» og fikk napp på første kast.

Ble æresmedlem

Da Jermstad dro opp laksen på 20 kilo ble den umiddelbart innrapportert av grunneier.

— Deretter kom lederen for Gaula fiskeforvaltning og ga meg denne t-skjorten, som er et bevis på at jeg er i 20-kilos klubben, og utnevnte meg til æresmedlem. Det ble også feiret med et wienerbrød, smiler han.

Med det ble han første æresmedlem i Gaula fiskeforvaltning.

Natt til tirsdag fikk Jermstad en ny laks på kroken. Seks kilo denne gangen.

— Den ble filetert og inntatt i går kveld, for kona og jeg hadde 25-års bryllupsdag. Det ble litt hvitvin til også, selv om det var arbeidsdag i dag, hehe.