Rindal

Tirsdag 3. juli arrangerer turstigruppa i Rindal IL minnemarsj etter Harald Solvik. Solvik omkom i ei ulykke 11. juni under skogrydding på det nye skianlegget til idrettslaget.

I Haralds rike

I 20 år har han vært leder for turstigruppa. Det er det gjenværende styret som nå vil hedre sin leder. De beskriver ham slik:

«Han var drivkraften og den viktigste ressursen for å få på plass det fantastiske turstinettet vi har rundt i hele bygda. Her er det lagt ned et stort og uvurderlig arbeid».

Dette blir med andre ord en marsj i Harald Solviks eget rike i områdene rundt Igltjønna og Åsane øst for Rindal sentrum som blir arrangert denne dagen. Det blir start og innkomst ved skimuseet.

Fire løyper

De som ønsker det kan også delta på en guidet tur i regi Harald Solviks sønn Håkon. Han vil fortelle om hvordan turstimerkinga er gjennomført, og andre lokalkjente vil fortelle om de ulike plassene på runden på den 10 kilometer lange, og lengste av løypene.

Det er fire forskjellige traseer å velge mellom; den lengste altså på ti kilometer, og videre seks, fire og to kilometer lange løyper. Den korteste går i flatt terreng rundt Igltjønna, og passer for både rullestolbrukere og de som triller barnevogn.

Det blir drikkestasjoner langs løypene.

— Få slike

Oddbjørn Heggem, leder i Rindal IL, setter stor pris på initiativet fra turstigruppa.

— Dette er en fin måte å hedre en mann som har viet så å si hele livet sitt til idretten og frivilligheten. Det er og var få slike som Harald Solvik, sier Heggem.

— Blir dette en årlig tradisjon?

— Jeg tror ikke det er helt bestemt, men jeg håper og tror det.

— Skal du delta selv?

— Ja, jeg må forsøke å komme meg gjennom den lengste løypa, sier Oddbjørn Heggem.

Oddbjørn Heggem, leder i Rindal IL, håper og tror dette blir en årlig tradisjon. Foto: John J. Storholt