Lensvik

- Vi husker Harald godt, selvfølgelig, både fra Grenoble og Sapporo. Han gikk sammen med Gjermund Eggen og Ole Ellefsæter, som er fra våre hjemtrakter, sier Arne Grunt.

Samler kommuner

I Grønningenparken i sentrum av Lensvik står han sammen med kona Turid og studerer informasjonstavla ved siden av Harald Grønningen-statuen. STs utsending kommer tilfeldig i prat med paret, og da passer det godt med et bilde av dem i sommeravisa – turister som de er, for første gang i Lensvik og Agdenes.

- Vi har ikke vært i Agdenes før. Og vi samler vel i grunnen på kommuner, iallfall jeg. Av landets 422 kommuner, mangler jeg nå bare 43 nå, sier Arne.

- Og nå kan du også krysse av for Agdenes?

- Ja, det kan jeg. Det er om å gjøre å få med seg noen kommuner på veien, når man likevel er ute og kjører i dette vakre landet vårt. Jeg skal få tatt noen kommuner ute på Fosen også nå, sier han.

Paret har reist mye rundt i Norge. Denne turen starta på hytta på Røros, hvor Turid opprinnelig kommer fra. De kjørte til Kristiansund, Trondheim og nå altså via Agdenes på vei til Fosen. Der skal de besøke en kjenning på Brekstad.

Stafettprat

Men praten går tilbake til langrenn:

- Stafettlaget i 1966 besto, i tillegg til Harald Grønningen, av Odd Martinsen, Ole Ellefsæter og Gjermund Eggen. Har du hørt de navnene? undrer Arne.

- Ja, jeg har hørt dem, men jeg har nok slett ikke det samme forholdet til dem som du har.

- Nei, det er klart. Det var langrenn som var idretten den gangen. Vi var alle samlet om TV-heltene.

Naturlig er det derfor at paret har stoppet nettopp her i Grønningenparken, hvor de lar seg avfotografere med statuen av Harald Grønningen i bakgrunnen.

Fin natur

- Hva synes dere så langt om kjøreturen gjennom Agdenes?

- Det er et flott område, fin natur. Vi er positivt overrasket over hele strekningen så langt, Nordmøre var også bra. Norge er jo det best landet å feriere i, sier Arne.

Statuen av Harald Grønningen ble opprinnelig satt opp ved Lensvik skole i 1979. Den er laget av Petter Leth-Olsen, og er i malt betong. Statuen er senere blitt flyttet til Grønningenparken i sentrum i Lensvik.