Lensvik

- Vi har kjøttkaker. Helt vanlige kjøttkaker og annen norsk tradisjonsmat også, sier Yalcin Akat.

Det er på dagen ett år siden han startet opp Milano Lensvik sammen med to andre. 21. juni 2017 var første åpningsdag. I dag er han på jobb samme med Dzhuneyt Afuzhasanov, mens kollega Halil har fri.

- Jeg er fra Tyrkia, og de to andre er fra Bulgaria, forteller Yalcin.

Han har tidligere drevet restaurant i Namsos, Hattfjelldal og Trondheim, før veien gikk til Lensvik i Agdenes.

Stor meny

- Jeg så huset til salgs på finn.no, og hadde da vært arbeidsledig i ett år. Eieren ville egentlig selge, men vi fikk avtale om å leie det i starten. Det er lurt å få prøve hvordan det går først, sier Yalcin.

Ute på verandaen til den godt synlige kroa i Lensvik sentrum, steker sola og det er kjærkomment med en liten fjordbris denne dagen. Det er ingenting å si på utsikten heller. Her kan maten nytes under åpen himmel på dager som denne.

- Vi har italiensk mat, en stor meny. Men folket vil ha tradisjonsmat også, så vi annonserte med kjøttkaker på menyen for to uker siden, forteller Yalcin.

- Bare positivt

Han og de andre Milano-driverne leier en bolig i Ingdalen, hvor de bor mens de arbeider. Yalcin har kone og tre barn i Trondheim,og pendler hjem til dem når han har fri.

- Vi bodde i Tyskland tidligere, og i Norge fra 2001. Det er bra her i Lensvik, bare hyggelige og snille folk. Det første året har vært bare positivt, sier han.

Han legger likevel ikke skjul på at det hadde vært ønskelig med litt flere gjester. Søndag er den beste dagen, mens på ukedagene kan det være litt for rolig til tider. 70 prosent av maten de selger er take away.

- Vi vil gjerne ha det litt sosialt her inne også, det er ikke så mye folk på ukedagene. Lensvik trenger en sånn plass, og da håper vi de vil støtte oss også. Det er langt å kjøre til Orkanger for en pizza, sier Yalcin.

Yalcin og Dzhuneyt byr på både norsk og italiensk mat. Foto: Ingrid S. Hultgreen
En velsmakende favoritt: Kyllingpasta. Foto: Ingrid S. Hultgreen