Kommunestyret halverte den årlige festeavgifta som Løkken Verk montessoriskole må betale for skoletomta på Løkken Verk.

Som kjent har montessoriskolen ønsket å kjøpe den delen av skolebygget som de benytter. Den andre delen er revet og i ferd med å erstattes av leiligheter. Salget gikk gjennom i kommunestyret som formannskapet innstilte, med en kjøpesum på én krone. Festeavgifta for tomta, som er på 13,4 dekar, ble imidlertid jekket ned av kommunestyret. Mens formannskapet innstilte på en festeavgift på 31 000 kroner årlig, besluttet kommunestyret at summen blir 15 000 kroner i året. Kommunestyret hadde siste ordet i saken i møtet sitt 20. juni.

Det var Arbeiderpartiet som kom med forslaget å redusere festeavgifta, og dette ble vedtatt mot én stemme. De fikk også gjennomslag for et forslag om at kommunen kan være villig til å dekke deler av dokument- og tinglysningskostnadene, som i forslaget fra formannskapet skulle dekkes av kjøper.

Avtalen

Dette ble vedtaket:

  • Meldal kommune selger bygningene etter tidligere Meldal barne- og ungdomsskole til Løkken Verk Montessoriskole for en pris på kr 1,- på vilkår av at kommunen har gjenkjøpsrett til bygningene på samme vilkår som de nå blir solgt for.

  • Det er et vilkår at Trøndelag fylkeskommune får leie lokalene de disponerer i dag så lenge de måtte ønske det.

  • Kommunen fester bort ca. 13,4 daa til tomt for bygningene med en festetid på 30 år fra 01.08.2018. Fester gis rett til forlengelse, og fester kan si opp avtalen i hele festetida med en frist på 1 år. Festeavgiften er kr 15 000 pr. år med årlig regulering i tråd med endringen i pengeverdien (dvs. konsumprisindeksen). Kommunen dekker kostnadene forbundet med etablering av ny eiendom. Tinglysingskostnadene må kjøper/fester selv dekke.

  • Det er et vilkår at kommunen skal godkjenne eventuelt framfeste eller transport av festeretten. Eventuell annen bruk av bygningsmassen må også godkjennes av kommunen.

  • Kommunen dekker kostnadene forbundet med etablering av ny eiendom og kan etter nærmere avtale dekke deler av dokument- og tinglysningskostnadene.

  • Med hjemmel i kommunestyrets føringer i denne saken, gis rådmannen myndighet til å sluttforhandle kjøpekontrakt, utforme skjøte og festekontrakt, samt ivareta nødvendig dialog med fylkeskommunen.