Hemne

Øragata blir til et folkehav under Øradagganj i tidsrommet 19. til 21. juli. Og det bør det også bli. Programmet for årets «daga» er innholdsrikt og bør fenge alle aldersgrupper.

— Vi mener vi har noe for enhver smak, sier Sissel Haugen, ansvarlig for arrangementet.

Skrønemaker i teltet

Tradisjonen tro åpner ordfører Odd Jarle Svanem dagene på torsdag. Og da er nok bodene og salget godt i gang allerede. Det kommer opp over 50 boder, der du som vanlig kan velge i alt fra spekepølse, thaimat og kanelsnurrer fra Lunds Bakeris kafé, for anledningen rigget opp i gata, til tupper ware, keramikk og håndarbeid i diverse varianter.

Fjorårets suksess Ørabølgen gjentas i år. Dette er et uhøytidelig gateløp uten tidtaking rundt sentrum, og allerede strømmer det på med påmeldinger. Her blir det premier til alle.

Torsdag kveld blir det Rorbuaften, med storskrøner Arne Sporild i hovedrollen i teltet, som også i år blir satt opp på Kjørsetorget. Hemne Trekkspillklubb sørger for tonefølge.

Det blir bingo i storteltet hver dag, mens det er tivoli hver dag på kommunekaia.

Barnas dag og Ida

De glade trekkspillerne kommer også på fredag. Da vises også spelet «Frieriet» av Andreas Ven Langø i Wesselgården. Det vises også lørdag, og etter å ha sett det i fjor, er det absolutt å anbefale.

«2 of a Kind» med Anders Sinnes og Frank Kåre Vangen sørger for martnasfest fredag kveld, mens en utvidet besetning med utspring i bandet Nashville, står for festmusikken på lørdag. Da under navnet Sjalaboyz.

Lørdag frister arrangøren med Barnas dag og minikonsert med Ida Solstad, og sannelig kommer ikke også en klovn på besøk.

Veteraner og mekking

For de motorinteresserte blir det også tilbud. Ved Kulør'n blir det utstilling – og sikkert også noen kjøreturer rundt om i sentrum, og Hemne Historielag skal ha utstilling.

Er du glad i å mekke, bør du ta turen til HOB Verkstedsenter, der kjøretøy blir stilt ut og primært ungdom blir utfordret på en konkurranse som går ut på å få start på kjøretøyet.

— Folk fra HOB Verkstedsenter vil være til stede, og vil plukke ut vitale deler på kjøretøyet. Konkurransen blir å «finne feilen» slik at de får startet motoren, forteller Sissel Haugen, og frister med gavekort til vinnerne.

Øragata stenges for biltrafikk allerede onsdagen for dagene starter, og Haugen legger til at også Falksenteret vil ha sin egen martna disse dagene. For dem som kommer sjøveien, har Kirksæter Marina flere gjesteplasser.

— Da gjenstår det bare å be værgudene om å være samarbeidsvillige, sier Sissel Haugen.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300