Åpnet sommerutstilling

Nyforelska Inga malte dette da hun møtte kjæresten

Pluss

- Jeg er veldig nyforelska, og det vises jo i bildene mine for tida, sier Inga Dalsegg, der hun står omgitt av fargesterke bilder som passer til nettopp den sinnsstemningen.

Lørdag åpnet hun årets sommerutstilling i Dalalåven atelier i Rindal sentrum, hvor hun denne gangen stiller ut sammen med fotograf Nathan Lediard fra Surnadal.

Det var bra med folk i Dalalåven under åpninga av sommerutstillinga. 

- Jeg har med forskjellige kunstnere hvert år på sommerutstillinga mi, og jeg har hatt mange forskjellige uttrykk. Det er artig med noe helt annet enn det jeg driver med selv. Jeg liker å kunne trekke ulike kunstnere hit til lille Rindal. Nathan er jo kjent som fotograf fra bryllup og slike ting, og det er kanskje ikke så mange som har sett hva han driver med ellers, sier Inga, og henviser til bildene på veggen.

Første gang sammen

Kropper går igjen som et tema hos dem begge, og er sånn sett en rød tråd mellom flere av fotografiene og maleriene.

- Dette bildet begynte jeg å jobbe med etter den helga jeg møtte kjæresten min første gangen, sier Inga, og peker på et bilde med to hender som finner hverandre på en hofte.

Dette bildet malte Inga etter å ha møtt kjæresten.  Foto: Ingrid S. Hultgreen

 

Nathan var ikke til stede da utstillinga åpnet. Men han var på video på et lerret og forklarte at han er et surrehode, som hadde booket seg et annet sted denne dagen. Åpninga forløp likevel med rød løper, bobler i glassene og en god del besøkende som var innom og tittet.

Nathan Lediard, som stilte ut sammen med Inga denne gangen, deltok i form av video på lerret. 

- Det bruker å være bra med folk og bra salg på sommerutstillingene. Dette er jo en tradisjon jeg har hatt hvert år siden jeg startet her. Jeg har jobbet mye sammen med Nathan, og vært modell for ham, men vi har aldri stilt ut sammen før, sier Inga.

Fotografier og malerier side om side. 

Modellen på bildene

Kine Paola Sæter, som jobber i Orkdal kommune og driver med bikinifitness, er vært modell på mange av bildene som Nathan har på utstillinga. Hun var selv til stede på åpninga.

Kine Paola Sæter har vært modell for Nathan Lediard på mange av bildene hans, blant annet dette. 

- Hvordan er det å se seg selv delvis uten klær på veggene her?

- Det er ny opplevelse. Jeg har aldri sett meg selv på lerret på veggen før. Men jeg synes bildene er smakfulle. Nathan er flink, og det har vært viktig å ikke gå over mine grenser med bilene, sier hun.

Hun kjenner Nathan fra tidligere, og sier det var nødvendig med en god tone for at det ikke skulle bli «kleint» å ta sånne bilder. Bildene hans er tatt spesielt til sommerutstillinga.

Svømmetak

Blant Ingas bilder er ett av venninna Kristin Merethe Bjørnås og hun selv på svømmetur.

Kristin Merethe Bjørnås og Inga Dalsegg er på svømme tur i dette maleriet. 

- Vi liker å svømme sammen, forteller Inga, mens venninna har en mer utfyllende historie til bildet:

- Navnet på bildet er «Lyden av svømmetak», men det er jo egentlig ikke mulig å høre svømmetakene når man svømmer sammen med Inga – hun prater jo hele tida, ler venninna.

Utstillinga blir hengende fram til søndag 8. juli, og gjør det vel verdt å ta turen til Dalalåven midt i Rindal sentrum, for å se både kropper og andre motiver.