- Været gjør mye for et sånt arrangement, og det var vi heldige med så det holdt i helga, sier styreleder Eirik Hoff i Kristin på Husaby.

Han kan oppsummere kulturfestivalen som gikk av stabelen i Skaun i helga i rosende ordelag.

- Vi er godt fornøyd, det må jeg bare si. Programkomiteen har truffet godt med det meste av arrangementer.

Helga har forløpt med en rekke arrangementer av ulike karakter. Det har vært forestillinger, konserter, marked, pub og bryllup. Og værgudene tilgodeså Skaun med ei strålende ramme rundt arrangementet.

To utsolgte

- Hvor mange besøkene har dere hatt i helga?

- På markedet er det vanskelig å anslå, men det var iallfall ikke færre enn tidligere år. Arrangementene har vi god kontroll på. Det var et par utsolgte: «Menneske og mennesket» i Skaun kirke og «Skjemt & gammeldans» i Børsa samfunnshus. Begge steder kunne vi solgt mer, om vi hadde hatt flere plasser. Unni Wilhelmsen i Børsa kirke søndag hadde tålt mer besøk, men det var 170–180 også der, ser Hoff.

- Hvordan ser helga ut økonomisk?

- Det er litt tidlig å si. Det ser rimelig bra ut, men det er vanskelig å forskuttere. Vi har ikke rukket å få full oversikt enda, men vi er ikke bekymret, sier han.

God stemning

Hoff kan melde om god stemning på markedet på Venn også. Her var det salgsboder og aktiviteter både lørdag og søndag.

- Det var fullt opp med utstillere, og det virket som de var fornøyde. Det var god stemning både på markedet og på puben lørdag kveld. Der var det mye folk, god stemning og god musikk. UFO var det godt valg - igjen av programkomiteen, sier Hoff.

Selv fikk han med seg ganske mye av helga, selv om det ble litt springing imellom med praktiske gjøremål.

Blir også neste år

- Hva var høydepunktet ditt?

- Jeg er med i Eggkleiva mannskor, men jeg må likevel si «Menneske og mennesket». Det er jo Ole Magnar Morken sin forestilling, men mannskoret er med, sier han.

Han kan allerede love at det blir festival også neste år. Programkomiteen er visst allerede i gang med å tenke ett år fram.