Mange barn og ungdommer får en ekstra aktiv og innholdsrik ferie i regi av Sommerskaun.

Under en av aktivitetsdagene som blir arrangert i Sommerskaun i løpet av tre uker, var rundt 30 barn og ungdom samlet på Venn i Skaun.

100 år tilbake i tid

Her reiste de 100 år tilbake i tid for å konkurrere mot og med hverandre i tvekamper inspirert av tv-programmet Farmen. Det var seks konkurranser hvor de deltok både individuelt og som lag, og der de utfordret seg selv i tauhopping, øksekast, tautrekking, spikerslag, melkespann og kunnskap.

Spennende søsterduell

I hoppetaukonkurransen var det veldig spennende og jevnt, helt til nest siste lag kom, hvor søstrene Synne og Ylva Louise ble stående igjen mot hverandre. Lillesøster Ylva Louise holdt ut lengst, i utrolige tre minutter og 20 sekunder!

Mange aktiviteter

Margit Adde på 14 år fra Venn forteller entusiastisk om arrangementene Sommerskaun arrangerer.

- I går dro vi til Galdhøpiggen, men på grunn av dårlig vær, kom vi dessverre ikke lengre enn halvveis. Tidligere har vi vært på Grønneset, og fremover skal vi ha aktiviteter som fisking, overnattingstur og tur til Rypetoppen.

Margit ble spurt om å være ungdomsleder, og takket så klart ja til det.

Mye å glede seg til

Lene (13), Synne (13) og Ingunn (12) står spente og venter på å komme i gang. De gleder seg mest til tautrekking i dag. Selv om Lene og Synne var med til Galdhøpiggen dagen i forveien, har de masse energi og er klar for en ny dag med aktiviteter. Alle tre gleder seg til turen til Rypetoppen klatrepark.

Åpningen av Sommerskaun var på Grønneset, noe Marie, Mina og Ylva Louise på 11 år synes var veldig gøy.

- Det morsomste var stand up-padling, bading og at jeg fikk ny vipperekord på 80 ganger i fotball. Jeg har slått den med 105 nå i ettertid, forteller Ylva Louise som bare minutter senere stikker av med seieren i hoppetaukonkurransen.

Margit Adde på 14 år er ungdomsleder i Sommerskaun. Foto: Hedda Skjetne
Søstrene Ylva Louise og Synne i spennende duell. Foto: Hedda Skjetne
Full innsats i tautrekkinga. Foto: Hedda Skjetne