Spillerutvikler i NFF Trøndelag, Finn Morten Moe, har tatt ut 18 spillere som skal reise på internasjonal kampsamling i Nederland. To av spillerne kommer fra Orkdal; Orkanger IF-spiller Hanne Sommervold Pedersen (15) og Orkla FK-spiller Ange Niyomugisha (15).

– Ange er egentlig J15-spiller, og har vært med på landsdelssamling tidligere (Sarpsborg i mars) der de førti beste spillerne i landet ble tatt ut. Hun er en midtbaneterrier som sveiper godt unna, har stor radius, god forflytning og er en god ballfordeler, sier Moe, til avisa Sør-Trøndelag.

– Hanne har hatt en god sesong i Orkanger, som har gjort at vi har fått opp øynene for henne. Det er stor konkurranse om plassene, men hun er sterk i duellspillet, både med og uten ball, god teknisk og har bra fart med ball.

Høyt nivå

I Nederland skal laget gjennomføre tre treningsøkter og spille to treningskamper mot de nederlandske lagene Alkmaar og Twente. Samlingen finner sted i utkanten av Amsterdam, og spillerne har alle fasiliteter; som kunstgress- og gressbane, videoanalyse, utstyr og helpensjon, til disposisjon.

– De er bare 15 år og spiller på et bra nivå. Nå får de møte jenter på sin egen alder, på et høyt nivå. Blir spennende å se hvordan de takler det, sier Moe.

Spillerne reiser fra Norge grytidlig om morgenen torsdag 9. august, og returnerer til Norge, og Værnes, søndag 12. august. I innkallingen står det at «spillerne forventes å være hundre prosent skadefri til samlingen».

Kretslag

Team BDO er det man kan kalle en form for «førskole» for gutter og jenter i aldersgruppen mellom 13 og 16 år, der kretsene forbereder spillerne til det som etter hvert kan føre til landslagsspill for Norge.

– Det er et godt nivå på jenter 16-landslaget, nå. For å spille seg inn på et landslag må man jobbe med å utvikle farten i beina, ha stor arbeidsradius, man må ha god ballkontroll og oversikt, og helst en eller annen x-faktor. Det må ofte til for å greie å prege kamper. Har man flere x-faktor-spillere i laget, så greier man oftere å vippe sine kamper til sin fordel, sier Moe.

I gamle dager ble Team BDO kalt for kretslag. Hensikten med samlingene er å forberede de unge spillerne til det som er norsk fotballs uttalte mål: å kvalifisere seg til sluttspillet i internasjonale U17- og U19-mesterskap (som EM og VM) med jevne mellomrom.

Troppen:

Mari Kristine Vik, Tiller

Karoline Nahelgus Hernes, Byåsen

Erle Sørensen Røkke, Strindheim

Maja Elisabeth Austheim, Steinkjer

Christine Gauslaa Rismark, Gimse

Synne Bye-Andersen, Tiller

Hedda Romslo Meyer, Ranheim

Synne Amdahl Brønstad, Steinkjer

Siri Berg-Johansen, Tiller

Hanne Sommervold Pedersen, Orkanger IF

Sara Bjørgum Andersen, Strindheim

Andrea Sivertsen Broholm, Trondheims-Ørn

Ane Toldnes Granli, Nessegutten

Nora Johnsen Asmussen, Strindheim

Tuva Wessel Tvervåg, Tiller

Emilie Marie Joramo, Trondheims-Ørn

Ange Niyomugisha, Orkla FK

Marie Schult Optun, Tiller IL