14. august spiller Marcus og Martinus på Sverresborg i Trondheim. Du kan vinne to billetter til konserten ved å bli med på STs sommerkonkurranse. For å delta på konkurransen må du for det første være under 16 år.

Konkurransen består i at du skal skrive ei historie der du forteller oss hva du mener vi må gjøre for å få en bedre verden med mindre forsøpling og forurensing. Denne våren har vi skrevet mye om barn og ungdom som har plukket plast og annen søppel i fjæra og ellers i naturen. Det er kjempeflott at vi alle tar tak og fjerner alt skrot og rask som blir slengt fra seg i naturen. Men hva skal vi gjøre for at søppelet og plasten ikke havner der slik at det ikke blir noe å plukke?

Vi er helt sikre på at dere som er unge, har en mening om hvordan vi skal få en renere jordklode. Skriv ned tankene du har omkring dette, og ta gjerne et bilde som illustrerer dette hvis du har mobil eller kamera. Send tekst og bilde til redaksjonen@avisa-st.no innen søndag 29. juli 2018.

Da kan du vinne to billetter av til sammen 10 billetter til Marcus og Martinus-konsert på Sverresborg 14. august kl. 18 på kvelden.

Og for dem som ikke vet hvem Marcus og Martinus er, så er de tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen, 16 år gamle, som er oppvokst på Trofors i Nordland, og nå bor på Elverum. De ble kjent da de 10 år gamle vant MGPjr med sangen «To dråper vann». Sangen nådde 8. plass på VG-lista. Debutalbumet deres «Hei» for tre år siden gikk også til topps på VG-lista. Guttene ble nominert til Spellemannprisen i tre kategorier: årets nykommer, popgruppe og låt (Elektrisk), og i 2016 fikk de prisen Årets spellemann.

I mai 2016 gikk de til topps med sin første engelskspråklige single, «Girls». Samme høst kom albumet «Together» og boka om duoen: «Vår historie». I januar 2017 var det premiere på kinodokumentaren Marcus & Martinus – Sammen om drømmen». Samme år fikk de en hit med «Like It Like It» og lanserte albumet «Moments», som ble nominert til Spellemannprisen.

Så nå vet dere litt mer om disse to guttene som har gjort det så godt i norsk popmusikk og som denne sommeren er på Europa-turné der de også besøker Trøndelag med konsert på Sverresborg.

Altså innen søndag 29. juli: Send tekst og bilde om dine tanker om en renere jordklode til redaksjonen@avisa-st.no.