Hemne

Det sier Ingrid Skogrand, innehaver og driver av Skogrand camping.

Vi sitter ned ved kanten av den nevnte fjorden sammen med Ingrid og Mathias Kunze fra Bayern i Tyskland. Han er en av 12 kompiser som de siste 20 åra har hatt ett mål for sin ferietur: Hemne og Skogrand camping.

— Naturen, med sjø og fjell hånd i hånd, er det som trekker oss hit. Spesielt er vi interessert i å fiske, og vi liker godt stillheten her på campingplassen, forteller Mathias.

— Hvor er de andre nå?

— De er ute og fisker. I dag ble det min tur til å være på land. Det har litt med hvor mange som kan være i båten, forteller han.

Det litt spesielle er at disse gutta ikke er naturlige omgangsvenner hjemme i Tyskland. Det er på norgesturen de treffes og har det trivelig.

— Å møtes her én gang i året er høydepunktet, og det har hendt at vi har vært her to ganger også, forteller Mathias.

Tysk lykke på Skogrand Camping.

Møtte RBK og Bratseth

Dette er faktisk hans andre tur for året. I februar tok han med kona for å feire 50-årsdagen sin. Den markeringa foregikk i grillhuset – med hvitt, norsk vinterlandskap utenfor. Turen nå varer i to uker. Og da blir det nok noen kilo med fersk fisk fra Hemnfjorden med hjem sørover.

En tur for seks år siden var også et høydepunkt.

— Jeg var trener for et guttelag med 15-åringer. Jeg tok med hele laget til Hemne. Da spilte vi kamp mot KIL/Hemne, og vi fikk også en avtale om å spille mot et aldersbestemt lag i Rosenborg. Samtidig fikk vi møte Rune Bratseth, som alle vet har spilt i Tyskland. Det var et høydepunkt som verken jeg eller spillerne – som nå har passert 20 – aldri kommer til å glemme, sier han.

Stadig større krav

Ingrid Skogrand tok over campingplassen etter sin far i 1996. Hun har gradvis bygd den opp fra å romme tre hytter og et sanitæranlegg, til nå å inneholde 24 leiligheter, seks hytter og 30 oppstillingsplasser for campingvogner.

Ingrid Skogrand innviet den nye konferansesalen da ST var på besøk.

Stor aktivitet i Hemne, både i privat og offentlig regi, har gjort det mulig å bygge gradvis ut.

— Både alt som skjer på Wacker Holla Metall og kraftlinjeutbygginga i regi Statnett, har gjort det mulig å investere. Som følge av blant annet denne aktiviteten, har vi inngått flere langtidskontrakter på overnatting for arbeidere. Vi erfarer at gjestene stiller større krav til standard. De skal ha det like bra, om ikke bedre, enn hjemme. Derfor de typiske hyttene litt ute, og vi må tilby leiligheter med god standard og alt utstyr, forteller Skogrand.

Kommer år etter år

Siste utbyggingstrinn er bygging av fire nye leiligheter og egen resepsjon. Nybygget rommer også et kurs- og konferanselokale/frokostsal som faktisk ble innvidd da ST var på besøk.

— Topp fasiliteter, absolutt godkjent, sier Therese Bersås fra firmaet Trollheim AS, som denne dagen gjennomførte truckførerkurs for ansatte på Wacker Holla Metall.

— Ellers har vi mange eksempler på at gjester kommer tilbake år etter år. Det må jo tyde på at de trives her, sier Skogrand, som kjører rundt med en knallgul og uniformert bil med det originale registreringsskiltet det står «CAMPING» på.