Svabergene ved Sætergardsbugta i Våvatnet må være noe av det flotteste som snillfjordsnaturen har å by på for sol- og badehungrige barn og voksne.

Usjenert

Og kanskje den best bevarte hemmeligheten når det gjelder idylliske badeplasser. Den ligger i Sætergardsbugta ved det nord-vestlige hjørnet av Våvatnet, noen ti-talls meter fra fylkesvei 714 og om lag 10 kilometer sør for Krokstadøra. Det spesielle er at plassen knapt er synlig fra veien, den ligger derfor svært usjenert til. En avkjøring med en liten «lomme» i terrenget gir plass for noen biler, mens andre plasser i området kan gi ytterligere parkeringsmuligheter, om en er villig til å gå noen skritt.

Soling og bading

På svabergene som snor seg langs vatnet så langt som øyet rekker, finner vi Hedda Gimnes Kolstad og Henrik Prestmo Opøyen fra Trondheim. De har brukt ettermiddagen på soling og bading i det flotte sommerværet. Svabergene er gode og varme å ligge på, mens det krystallklare vatnet byr på en avkjølende dukkert. Flo og fjære behøver en ikke å ta hensyn til her.

- Vi har vært her ganske mye, for familien har hytte like i nærheten. Derfor har vi kjent til denne plassen og brukt den i mange år. Det er utrolig fint her, både for soling og bading, og det er alltid godt om plass.

Som skapt for familier

Nede fra svabergene hvor vatnet klukker vennlig mot stranda, kan vi høre bilene som raser til og fra øyriket lenger ute ved kysten. Fullstendig uvitende om hvilken naturperle som ligger like ved veien. Plassen framstår som familievennlig. Den er oversiktlig, og med ei lita bukt med grus og småstein til å vasse. Foruten lyden av bilene, som ikke er sjenerende sterk, er det kun fuglesang å høre. Landskapet er svært idyllisk, der en kan kvile blikket på den rolige vassflata på Våvatnet med åser, skog og fjell omkring. Her ligger alt til rette for avslappende sommerdager, for både store og små.

Her det bare å ta en avkjølende dukkert, om sola blir i varmeste laget. Foto: Steinar Væge
Det er utrolig flotte svaberg ved Sætergardsbugta, så langt øyet rekker. Foto: Steinar Væge