Med et fagbrev som fotograf og en samboer fra Rindal, ble resultatet et eget fotostudio i Rindal sentrum for Mari Næss Bolme.

Søndag 1. juli hadde hun åpning i studioet sitt. Det ligger i et bygg rett overfor det gamle kommunehuset i sentrum, i et lokale som sist rommet et treffsted for ungdom kalt Puzzlebua. Nå er det innredet til et trivelig studio.

Opprinnelig er Mari fra Surnadal, men med studioet plassert i Rindal sentrum har hun gangavstand til jobb.

Lun atmosfære

- Samboeren min er fra Rindal, og vi bor her i sentrum. Da er det bedre å ha studio her, for å slippe pendling, sier Mari, når hun smilende tar imot oss i lokalet sitt.

Hun har innredet med antikke møbler og laget en lun og hjemmekoselig atmosfære. Her møter hun kunder etter avtale for å planlegge fotooppdragene. Når ST stikker innom, har hun noen minutter ledig før hun venter et brudepar som skal komme for å planlegge fotograferinga på den store dagen sin.

- For meg er det viktig med naturlige bilder, å fange personene. Hvis det er unger, lar jeg dem gjøre det de vil, og fanger dem mens de holder på. Det er bedre enn å be dem sitte stille et sted og smile, sier Mari.

Fullbooket

Det er to år siden Mari var ferdig utdannet fotograf, etter å ha hatt lærlingtid hos Nathan Lediard i Lediard Foto AS i Surnadal.

- De to årene etterpå har jeg jobbet som fotograf, men da uten eget studio. Jeg har hatt mange oppdrag ute eller hjemme hos folk. Det er fint å ta bilder i deres egne omgivelser. Jeg startet egen bedrift rett etter utdanninga, sier hun.

Bedriftsnavnet er enkelt og greit Fotograf Mari Næss Bolme.

- Hvorfor ville du starte for deg selv?

- Det er kjekt å være sin egen sjef og ordne sin egen timeplan. Det er ganske fullbooket nå fram til oktober. Jeg legger ut bilder på Facebook, og da tar folk kontakt for å booke fotografering, sier hun.

Storfamilier

Det blir oppdrag både på kveld og helg i tillegg til normal arbeidstid, og det synes hun bare er helt greit.

- Vil folk ha familiebilder på veggene?

- Ja, det vil de. Det er blant annet en del oppdrag for storfamilier, hvor de samler hele flokken, sier hun.

Fotostudioet er innredet med antikke møbler for å gi en hjemmekoselig atmosfære. Foto: Ingrid S. Hultgreen