Tone Mittet

Bor: Børsa

Jobber med: Regnskap i Orkla Økonomi på Orkanger og Løkken

Hva gjør du akkurat nå?

- Jeg er på jobb på kontoret på Løkken. Jeg jobber både her og på Orkanger. Det er stille og rolig i dag, som du ser. Jeg begynner ferien til helga.

Hva skal du gjøre når du får ferie, da?

- Da skal jeg til favorittplassen min: Skiathos (øy i Hellas). Det blir andre turen min dit og år, og jeg har også planlagt en tur dit senere i år. Det er en skikkelig favoritt!

Hva er bra med Skiathos?

- Jeg trives så godt der. Det er ei lita øy med en passe stor by. Det går båtturer til andre øyer og det er fine strender. Det er mye nytt å oppleve hver gang, selv om jeg har vært der sju ganger i løpet av de siste årene.

Er du typen som drar til samme hotell, og vil ha det samme rommet hver gang?

- Nei, det varierer. Det blir ofte hopp på-turer, så da kan det variere. Men jeg drar alltid til det samme området, til stranda som ligger nærmest byen.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Det kommer an på situasjonen. Jeg serverer gjerne middag, og kan da for eksempel lage en fiskesuppe. Gjerne med hvitvin til, hvis ingen skal kjøre.

Hva leser du?

- Ikke så mye. Jeg leser nyheter på nett, slutta å abonnere på Adresseavisen for noen år siden. Ellers blir det lett lektyre, jeg er ingen stor leser.

Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg bor i leilighetsbygget Beiteløkka ved sjøen i Børsa. Jeg har bodd der i fem år, etter at jeg flytta fra Tiller. Jeg ønsket meg nærhet til sjøen, siden jeg er romsdaling og oppvokst i sjøkanten. Det var naturlig å flytte sør for byen, siden det blir retningen hjemover for meg.

Hva gjør du på fritida?

- Da er jeg på hytta, går i fjellet og trener på 3T. Jeg har hytte på Nerskogen, i nordenden ved Kroktjønna. Det er veldig koselig med vannutsikt fra hytta.

Hva opptar deg for tida?

- Det opptar meg at jeg har ei datter som skal flytte bort og studere. Hun skal til Hamar, og vi har måttet finne hybel der. Det er litt med det. Hun har vært borte på folkehøgskole før, men det var bare ett år. Nå flytter hun og blir borte i fem år, og da blir det så endelig. Det er mye som skal ordnes og tilrettelegges.

Hvordan holder du deg i form?

- Trener på 3T og går turer i marka og på fjellet.

Favoritt-turmålet ditt?

- Det er Romsdalseggen. Jeg går den én til to ganger i året. Det er artig å ha en slik tur på heimtraktene mine, den starter der jeg kommer fra. Det er fantastisk utsikt i alle retninger.

Hvor lang tid tar turen?

- Jeg har gått den på alt fra 5,5 time til sju-åtte timer. Det kommer an på hvor god tid man tar seg til å spise og slikt. Man går opp i Isfjorden og kommer ned på Åndalsnes.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Jeg kunne tenkt meg et hus på Skiathos. Det kan jo være en drøm for pensjonisttilværelsen.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du jobbet med da?

- Jeg har vært både frisør og regnskapsfører, så det måtte blitt noe mer fysisk. Jeg er ganske handy, så da ville jeg jobbet med et håndverk.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

- Snøen, skiføret og skiturene om vinteren.

Hva angrer du mest på?

- For et spørsmål! Nei, det jeg angrer mest på kan ikke stå i avisa!