Hemne

Lian Trevarefabrikk AS i Hemne har lagt fram regnskapstallene for 2017. Det er hyggelig lesing, både for ledelsen, de ansatte og hele Hemne-samfunnet.

Tallene for 2017 viser ei omsetning på vel 168 millioner kroner. Det er en forbedring på over 8,5 millioner sammenlignet med 2016.

Driftsresultatet kom i fjor på 21,5 millioner kroner, mot 21,3 millioner året før. Årsresultatet, selve bunnlinja, viser en liten tilbakegang; 15,6 millioner i fjor, mot 16,1 millioner i 2016.

Daglig leder Lars Ole Hageskal har god grunn til å gi uttrykk for tilfredshet med 2017 på Lian Trevarefabrikk. Foto: John M. Myrhaug

Ikke av seg selv

Daglig leder Lars Ole Hageskal er, med god grunn, godt tilfreds.

— Dette er svært sterke tall sett i forhold til vindusbransjen og våre konkurrenter i Norge, sier Hageskal.

Han trekker som vanlig fram lagspillet og fellesskapet, og understreker at dette står samtlige ansatte sammen om.

— Vi er ydmyke over hva vi sammen får til på Lian. Dette er lagarbeid i ordets rette forstand. Det er flere fag, avdelinger og nivåer som må samarbeide for å kunne få til dette. Dette viser også at det er mulig å drive lønnsom industri i Norge, men det kommer ikke av seg selv, sier han.

Fleksible ansatte

Samtidig som positive og stadig større tall har blinket på skjermen i flere år, er han også forberedt på raketten ikke nødvendig har en evig opptur.

— Vi skal glede oss over det vi utretter og har stabilitet i det vi gjør, men det er i gode tider vi må ruste oss for dårligere og tøffere tider. For vi vet at de kommer på et eller annet tidspunkt, sier han.

Hageskal poengterer at «oppskrifta» på veien videre er å være effektive i alt de gjør, herunder også å investere og videreutvikle, de skal ha tro på det de holder på med, og tilpasse seg, men ikke vingle. Ansatte må fortsatt være fleksible – noe som ikke har vært et «problem» på fabrikken, og han sier organisasjonen må være stram og ikke bli for topptung.

— Først og fremst må vi ha fokus på det vi kan gjøre noe med selv, dernest ha et godt øye med faktorer vi ikke kan påvirke direkte. Eksempler på dette er valutakursene, markedet når det gjelder byggeaktivitet og salg av boliger, og hva våre konkurrenter gjør, sier Hageskal.

Lian-logoen er et blikkfang idet du kommer til Kyrksæterøra sentrum.

Sover med støvlene på

Lian Trevarefabrikk har hatt en sterk vekst de siste åra. Dette er et utdrag av hva ST skrev 12. juni i 2015:

«Lian Trevarefabrikk fikk ei omsetning på 107 millioner kroner i 2007. Det var første gang de passerte «100-tallet». I 2012 slo de omsetninga og gikk opp til 114 millioner. 2014 bød på ny rekord i omsetning på i overkant av 117 millioner kroner».

— Vi har vekstambisjoner også i årene fremover, og jobber ut fra langsiktige planer sammen med våre eiere Dovista. Vi investerer og tilrettelegger for å øke kapasiteten og imøtekomme ønsket vekst. I så måte er god drift og et godt driftsresultat helt nødvendig for å kunne utvikle oss. Vi velger til enhver tid å sove med støvlene på, sier Hageskal.

Velfortjent ferie

Så langt i 2018 ser det også meget lovende ut.

— Ja, det er vel blåst også første halvår i år, med høyt aktivitetsnivå i alle ledd. Nå tar 110 medarbeidere en velfortjent sommerferie, før vi er tilbake igjen i begynnelsen av august, sier Hageskal.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Lian-logoen er et blikkfang idet du kommer til Kyrksæterøra sentrum. Foto: John M. Myrhaug