Rindal

Tjønna, som den kalles på folkemunne i Rindal, ligger sentralt men er likevel en fredelig plett. Har du mulighet så ta runden rundt og opplev alt det kreative og hyggelige rindalingene har dandert rundt bygdas stolthet.

Idyll

Turstien rundt vatnet er fin for både gående og syklende, ung og gammel. Her er det ikke lov for motorferdsel, så det er stille og rolig. Infotavler er satt opp med jevne mellomrom, med fakta om blant annet den røde skogmauren, torvtaking, trekullbrenning, Mariblom, ekorn og heksekoster.

Ved benkene som er satt ut kan du nye medbrakt niste mens du nyter utsikten og fuglesangen. For den som ønsker å ta badstu før og etter dukkerten er et helt spesielt «sauna-bygg» satt opp.

I motsatt ende av parkeringsplassen er det et utkikkstårn med kikkert og plansje over fuglearter. Benker og bålplass innbyr til en fin utflukt for den som måtte ønske. Nærmest Rindal sentrum finner vi den nydelige badeplassen som er tilrettelagt med blant annet benker, brygge, stupetårn og gapahuk. I sesong er Tjønnakiosken åpen og byr på bakels og annen snacks.

Føler seg heldige

ST tok turen til Igltjønna en dag i strålende sol. Vatnet som er omkranset av skog nærmest, og mektige fjell som en perlerad rundt, var innbydende i varmen. Noen få heldige hadde inntatt benkene ved badeplassen. Eirin Landsem og datteren Ida (1,5) nyter dagen sammen med Siv Anita Fosseide.

— Jeg har fridag i dag, sier Landsem, som til daglig jobber ved en bolig for psykisk utviklingshemmede.

Hun er glad for å kunne nyte godværsdagen med datteren nede ved Tjønna. Fosseide har også fri.

— Jeg har ferie og kunne ikke vært heldigere. Det var rett og slett flaks at jeg valgte ferie når det er knallvær, sier hjemmesykepleieren og stråler nesten like mye som sola.

Ut på tur

Turen videre byr på lukten av lyng og fuglesang. Ved motsatt bredde av badestranden sitter Ingeborg Landsem, Odd Johan Flåtten og Marit Stene.

— Det blir noen turer rundt Tjønna ja, smiler Stene, og slenger på at de er på kosetur.

— Denne runden passer for alle. Det er veldig fint for dem som bor på institusjoner i nærheten å gå denne turen, sier Landsem.

De tar seg god tid på runden sin, og er innom flere av benkene som er utplassert.

Sondre Bjørnstad har pappapermisjon og nyter denne dagen med å trille med sønnen, Brage (1), rundt Tjønna .

— Det er veldig fint å gå rundt her. Det gjør vi nesten hver dag.

Også han vet å sette pris på runden som er så fint tilrettelagt.

Tilbake til badestranden har en skoleklasse inntatt området. Det stupes, hoppes og svømmes.

— Vi har hatt turdag. No var det godt å duppe seg i Tjønna, sier de, usikker på hvor mange grader vatnet holder.

Antallet minutter i vannet tilsier at det ikke er alt for kaldt.