– Min klart beste øvelse her under norgesmesterskapet er 200 meter butterfly, som går på søndag. Her er jeg mye tettere på de beste, sier 17-åringen, som er førsteårs junior.

Han gjorde 1.01,74 i Tøyenbadet. Den personlige rekorden på 1.00,00 blir dermed stående.

– Jeg hadde et klart mål om å komme godt under minuttet her i dag. Det har jeg kapasitet til å klare. Dessverre åpnet jeg for tøft. Det ble en for høy frekvens og for dårlig teknikk, sier Skoglund.

Einar Skoglund var ikke fornøyd med sin 100 butterfly på NM. Søndag svømmer han favoritten 200 butterfly.

Flyttet til Trondheim

Skoglund har svømt for Vestbyen i to år. Han konkurrerte sine første sesonger for Orkanger. Siden det nå ikke er eliteparti i hjembygden, har han og Heidi Ysland (17) valgt å flytte til Trondheim, der de går på toppidrett ved Heimdal videregående skole. Her er det egen svømmelinje.

– Vi bor begge på hybel i Trondheim, men vi reiser hjem i helgene, sier de to.

Skoglund presiserer at for ham er 100 butterfly en ren B-øvelse. På den doble distansen ble han nummer syv på junior-NM i yngste klasse like før jul. Under senior-NM i mars ble han nummer ti.

– Jeg sikter like høyt denne helgen, understreker han.

Debuterte

Heidi Ysland (17) var ikke kvalifisert for langbane-NM i pirbadet, i Trondheim, i fjor.

– Dette er mitt første langbane-NM. Jeg er litt spent på hva det vil bringe, sier Ysland som kun har greid NM-kravet på 50 meter bryst.

Her var hun også kvalifisert for senior-NM på kortbane i vår. Hun svømmer i tillegg stafett med Trondhjems svømme- og livredningsklubb (STLK), men individuelt har hun bare denne ene øvelsen. Heidi har valgt å melde overgang til den andre Trondheimsklubben.

– Vi har et greit jentemiljø i klubben, understreker hun. TSLK trener mye i Pirbadet, mens Vestbyen holder hus i Husebyhallen.