Fra mandag til fredag, sist uke, ble Småtrolluka arrangert for 34. gang i Rindal.

– Det var mildt sagt, meget bra. Når man i tillegg har været med seg, så blir det smått fantastisk, sier sportslig leder, Yngve Bakken, til avisa Sør-Trøndelag.

God Rindal-reklame

På forhånd hadde Bakken satt seg et mål om to hundre deltagere, fra 6 til 17 år. På aktivitetskalenderen stod blant annet triatlon, fotballturnering, fotballgolf, Mesternes mester, treninger og trenerforum. Det har vært aktiviteter hver eneste dag.

– Jeg har ikke full oversikt enda, men vet at det har gått bra økonomisk. Vi hadde 195 deltagere, og vi satte rekord i antall campere utenfor Rindal skole. Mange av dem var orkdalinger. Det var ingenting som ikke gikk etter planen, og all aktiviteten bidro til å fronte Rindal kommune på en god måte.

– Hva var høydepunktet for din del?

– Høydepunktet må vel kanskje være første dagen. Da jeg dro fra pluss-økta og kom til den vanlige banen, og det var 150 stykker der, og full aktivitet på alle baner. Da jeg så at alt fløt allerede på mandag, følte jeg meg veldig trygg på at dette kom til å gå veldig bra.

– Hva syns du om den lokale innsatsen?

– Det var ganske imponerende, må jeg si. Jeg tipper det var 150 medhjelpere med smått og stort; så det var et stort apparat. Og så har vi fått utrolig gode tilbakemeldinger på maten.

Barnebarnet til «Egon Olsen»

Én av de mange instruktørene på fotballskolen var Jan Aksel Opsahl Odden, barnebarn til Arve Opsahl, også kjent som Egon Olsen, fra Olsenbanden.

– Ja, det var litt pussig. Da Jan Aksel var her ute i Rindal, var det noen herfra som la ut en vitsebok til salg på en Facebook-side. Boka var også signert av Arve Opsahl. De bød og fikk til slutt høyeste budet, sier Bakken.

– Det var tilfeldigvis ei dame som skulle selge en bok gitt ut av bestefar via Facebook. Vi fikk den gratis når hun hørte relasjonen. Morsom tilfeldighet, skriver Jan Aksel Opsahl Odden, på Facebook.

Opsahl Odden er i tillegg norgesmester i fotballgolf (footgolf), og rakk å vise frem sine ferdigheter.

– Jeg så da han skjøt ballen fra midt på banen, rett oppi ei lite kasse, på første forsøk. Det var imponerende greier, sier Bakken.