Orkanger-gutten som svømmer for Vestbyen var svært fornøyd med det meste av det han gjorde i mesterskapet.

— Alt var ikke like bra, men her var det mye å glede seg over, oppsummerer han.

Einar ble nummer syv i juniorfinalen på 2.13,02.

— Det var pers med nesten tre sekunder, og jeg gjorde uten tvil min prestasjon under mesterskapet her, forteller han. I seniorfinalen søndag kveld ble Einar nummer åtte.

— Mitt store mål denne helgen var å kvalifisere meg for seniorfinalen. Det klarte jeg, men selve finalen gikk tungt, innrømmer Einar som da gikk på 2.15,93.

På langbane NM går juniorklassene om formiddagen sammen med forsøk for senior. De beste uansett klasser svømmer finale på kveldstid.

— 200 butterfly er en svært krevende øvelse. Det koster mye krefter, innrømmer Einar som imidlertid fikk vist at han har potensial.

Ikke perfekt

Einar lyktes ikke på 100 butterfly der han ble nummer 26 i juniorklassen. Han hadde også håpet å svømme ned sin personlige rekord i seniorfinalen.

— Jeg hadde håpet å komme tette på min personlige rekord i kortbane på 2.10, innrømmer Einar. Han ble nummer ti på senior NM i vår.

— I juniorfinalen åpnet jeg litt for rolig. 200 fly er en krevende øvelse, og det er viktig å ha krefter igjen på siste halvdel. Jeg føler imidlertid at det ligger en del å hente på en tøffere start, avslutter Einar.

Går rette veien

Heidi Ysland (17) debuterte på langbane NM. Orkanger-jenta svømte fortere enn det hun gjorde på Mjøssvøm i Hamar like før ferien da hun slo inn på 36,80 på 50 bryst. Hun var godt bak persen på 35,01 da hun ble nummer 35.

— Jeg følte det gikk bra de første 25 meterne. Så møtte jeg veggen, sier Heidi om innrømmer at det er tøft og annerledes å svømme i langbane.

Både Einar og Heidi svømte tidligere for Orkanger. Siden klubben nå ikke har elitegruppe konkurrerer de for sentrumsklubber. Heidi svømmer for TSLK.

Heidi Ysland var godt bak pers på sin eneste øvelser under NM. Hun hadde bare kravet på 50 bryst. Foto: Øyvind Thorsen