Meldal/Trondheim

Framgangen fortsetter for Eirin Sørmo, som ble angrepet av en hest på Kvål lørdag.

21-åringen ble fraktet i luftambulanse til St. Olavs hospital etter den dramatiske hendelsen. Samme kveld ble hun hasteoperert etter at hovedpulsåra gikk tett og det oppsto blodansamlinger i nakken etter det kraftige bittet fra hingsten Rofstad Odin, som hun har vært oppasser for.

Allerede søndag var det bedring. Tirsdag kan Eirins far, Per Einar Sørmo, fortelle at framgangen bare fortsetter.

Ved godt mot

— Dette ser ut til å gå rette veien, og det har vært ei positiv utvikling siden søndag også. Nå kan hun røre begge armene og den ene foten. En nevrolog har uttalt at han er positivt overrasket over framgangen, sier Per Einar Sørmo.

Selv er Eirin ved godt mot.

— Ja, etter forholda er hun det. Hun skjønner selvsagt alvoret, men hun er rolig og har aldri hatt noen form for panikk eller gått i sjokk. Også legen i luftambulansen påpekte at hun var uvanlig rolig da hun ble fraktet til sykehuset, sett på bakgrunn av den alvorlige skaden, sier Sørmo.

Legene kan ikke gi noen garantier for prognosene framover, men konstaterer altså at det er framgang og at den skjer raskt.

Blir kastrert

Venninna Olea Villa Furre kom til unnsetning og reddet trolig livet til Eirin Sørmo like etter angrepet. Furre var vitne til at hesten bet Eirin i nakke-/halsregionen, og var nesten sikker på at det skulle få verst tenkelige utfall.

Bjørn Garberg, travtreneren som eier stallen der Eirin jobber, var så fortvilet etter hendelsen at han ikke greide å kjøre travløp på lørdag. I tirsdagens ST kunne Garberg fortelle at Rofstad Odin blir kastrert som følge av hendelsen.