Slik kan man oppsummere de lokale travinnsatsene rundt omkring på ulike travbaner i helga.

Allerede fredag var orkdalingen Eik Odin, som eies og trenes av Geir Eikli, Bjørn Slupphaug og Karsten Engen i Stall GBK, på sverigestur, nærmere bestemt til Hoting, og gjorde sine saker utrolig bra. Med sin faste kusk Atle Solus i sulkyen tok den billedskjønne hesten sin andre strake seier for året. Hesten klinket like godt til med ny rekord på 1.26,3, og seieren ble belønnet med 25 000 svenske kroner. Dette var hestens åttende seier på 12 forsøk i karrieren, så snakk om seiersmaskin!

Fjerde årsseier

Lørdag ble det kjørt NM for kvinnelige travkusker på Leangen, hvor flere lokale hester stilte til start. Og de lokale aktørene gjorde seg bemerket til gagns. I dagens andre løp klemte Edvin Monseths Five Stars Genius til med en råsterk seier med NM-sølvvinner Ragnhild Bjørnbeth i sulkyen. Fram til i år har hesten stort sett bare tullet og galoppert, men årets sesong har vært meget innbringende med fire seirer og 120 000 kroner på kontoen.

God jåring

Lokal seier ble det også i det neste løpet. Ola I. Storseth fra Jåren i Skaun har i en mannsalder oppdrettet og trent fram mange gode kaldblodshester. Den siste i rekken er Jåra Blessen, som med Atle Solhus i sulkyen tok sin første seier på det fjerde forsøket i karrieren. Seieren var verdt 14 000 kroner, og kilometertida, 1.33,6, er ny rekord for hesten.

Storform

Erik Morten Garbergs Gjølmes Spika varslet storform da hun klinket til med ny rekord, 1.26,0, og satt fast i et løp på Jarlsberg i starten av måneden. Lørdag slo formen ut i full blomst da hun avsluttet best av alle og vant sikkert med Amanda Robertsen i sulkyen. Dette var hoppas sjette seier i karrieren.

God sesong

Anna Landrøs Krokstad Juvita har herjet med konkurrentene i monté i år. Lørdag skulle skaunhoppa forsøke å ta årets fjerde montéseier, og med Inga Lamvik på ryggen gikk det som smurt. Fra tillegg var Prins Juventus-datteren raskt oppe i tet, og derfra så ekvipasjen seg aldri tilbake. Seieren ble belønnet med 18 000 kroner. Med fire seirer og 113 000 kroner innkjørt i år, går Krokstad Juvita mot sin beste seong i karrieren.

Tre til finale

Søndag ble det kjørt kvalifisering til Prinsesse Märtha Louises pokalløp for både hopper og hingster/vallaker på Biri. Torkil Steinshaug fra Blåsmo i Orkdal har rykte på seg for å lage gode unghester. Søndag sendte han ut treårshoppene Miss Tanic og Welldone Wilma i kvalifisering til hoppefinalen, mens Vico Regio H skulle forsøke å ta seg til finale i den åpne klassen for hingster og vallaker.

Aller mest imponerte de to hoppene, som tok henholdsvis andre- og tredjeplassen bak storfavoritten Hillary BR i dagens første kvalifiseringsløp. Miss Tanic travet på kilometertida 1.14,7, mens Welldone Wilma travet tidelen svakere på plassen bak. Dette var henholdsvis nest raskeste og tredje raskeste kvalifiseringstid blant hoppene som stilte i de to kvalifiseringsløpene. Med disse prestasjonene i ryggsekken seiler de to Stinshaug-hoppene opp som seriøse pallkandidater i finalen.

I kvalifiseringa til den åpne klassen, tok Vico Regio H en femtepremie, og er dermed klar for finalen, som kjøres lørdag 28. juli. I den åpne klassen er seierssjekken på 400 000 kroner, mens hoppene kjemper om 200 000 kroner i førstepremie.

Resultater Leangen:

1. løp: 4) Matt Dillon LK 1.21,3

2. løp: 1) Five Stars Genius 1.16,4, 5) Danny Delight 1.16,7

3. løp: 1) Jåra Blessen 1.33,6, 2) Frøyspik JR 1.33,8, 3) Snonsøy Balder 1.34,1, 6) Skeie Jerva 1.40.0g

4. løp: 1) Gjølmes Spika 1.27,1, 3) Il Oda 1.27,4, 5) Lauvås Emma 1.27,5, 6) Rebekka 1.28,0,

5. løp: 6) Racing Commissioner, 11 Tanita's News 1.18,8

6. løp: 10) Sally CN 1.17,6g

8. løp: 1) Krokstad Juvita 1.26,8